Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Breisach am Rhein

In de regio Baden-Wurttemberg tegen de Franse grens aan ligt het dorpje Breisach am Rhein. Dit dorp behoort tot de mooiste dorpen van Duitsland met name de prachtige kerk die hoog boven het dorp ligt zorgt voor een mooie aanblik.

De Sint Stephansdom staat bovenop de Münsterberg tegenover deze berg ligt de Eckartsberg waar nu nog de resten van een voormalig fort te vinden zijn. De flanken van deze berg zijn begroeid met druivenranken. De wijn die hier gemaakt wordt staat bekend als één van de beste van Duitsland. De wijnregio Kaiserstuhl is één van de beroemdste van het land. Dit heeft voornamelijk te maken met het warme klimaat dat er in dit deel van Duitsland heerst.

Vanaf de Münsterberg heb je bij helder weer een prachtig uitzicht over de zowel de Vogezen in het westen en het zwarte woud in het oosten. Met name om dit uitzicht is Breisach am Rhein een favoriete stopplaats voor veel toeristen die een bootreis op de Rijn aan het maken zijn.

De bekendste en belangrijkste bezienswaardigheid van Breisach am Rhein is de Sint Stephansdom. Het oudste deel van de kerk stamt uit het begin van de dertiende eeuw. Door de eeuwen is de kerk meerdere malen uitgebreid en gerenoveerd. Iedere keer dat dit gedaan werd werden er nieuwe elementen aan de kerk toegevoegd. Hierdoor is de kerk tegenwoordig een kakofonie van verschillende stijlen. Andere bezienswaardigheden in Breisach an Rhein zijn de Rijnpoort, de dertiende-eeuwse fontein en het Stedelijk Historisch Museum.

Hier ligt Breisach am Rhein

Weersverwachting Breisach am Rhein

vandaag
26° / 12°
morgen
26° / 12°
29 mei
26° / 13°
30 mei
24° / 14°
31 mei
24° / 14°
Meer weer van Breisach am Rhein op klimaatinfo.nl

Meer informatie