Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Breisach am Rhein

In de regio Baden-Württemberg tegen de Franse grens aan ligt het dorpje Breisach am Rhein. Dit dorp behoort tot de mooiste dorpen van Duitsland, met name de prachtige kerk die hoog boven het dorp ligt zorgt voor een mooie aanblik.

De Sint-Stephansdom staat bovenop de Münsterberg tegenover deze berg ligt de Eckartsberg waar nu nog de resten van een voormalig fort te vinden zijn. De flanken van deze berg zijn begroeid met druivenranken. De wijn die hier gemaakt wordt staat bekend als één van de beste van Duitsland. De wijnregio Kaiserstuhl is één van de beroemdste van het land. Dit heeft voornamelijk te maken met het warme klimaat dat er in dit deel van Duitsland heerst.

Overnachten in Breisach am Rhein

Met zijn schilderachtige straatjes, middeleeuwse architectuur en oneindige wijngaarden, is Breisach am Rhein de perfecte uitvalsbasis om de andere delen van de regio te verkennen. Een van de mooist gelegen hotels in het dorp is het Kapuzinergarten Panoramahotel, met een prachtig uitzicht over de Rijn en een eigen wellnescentrum. Andere populaire hotels in het dorp zijn Hotel Stadt Breisach en Kaiserstühler-Hof. Liever een huis of appartement, dan is Ferienwohnungen Eulenspiegel een goed alternatief.

Vanaf de Münsterberg heb je bij helder weer een prachtig uitzicht over de zowel de Vogezen in het westen en het zwarte woud in het oosten. Met name om dit uitzicht is Breisach am Rhein een favoriete stopplaats voor veel toeristen die een bootreis op de Rijn aan het maken zijn.

De bekendste en belangrijkste bezienswaardigheid van Breisach am Rhein is de Sint-Stephansdom. Het oudste deel van de kerk stamt uit het begin van de dertiende eeuw. Door de eeuwen is de kerk meerdere malen uitgebreid en gerenoveerd. Iedere keer dat dit gedaan werd werden er nieuwe elementen aan de kerk toegevoegd. Hierdoor is de kerk tegenwoordig een kakofonie van verschillende stijlen. Andere bezienswaardigheden in Breisach am Rhein zijn de Rijnpoort, de dertiende-eeuwse fontein en het Stedelijk Historisch Museum.

Naast de rijke geschiedenis, adembenemende uitzichten en culturele schatten, biedt Breisach am Rhein ook een verrukkelijke culinaire ervaring. Proef lokale streekgerechten zoals de beroemde ‘Schwarzwälder Schinken’ (Zwarte Woud ham), ‘Zwiebelkuchen’ (uienbrood), en ‘Flammkuchen’ (flammkuchen), een soort dunne pizza met crème fraîche, uien en spek. Deze gerechten gaan perfect samen met de voortreffelijke lokale wijnen, waardoor je smaakpapillen verwend worden tijdens je verblijf in Breisach am Rhein.

Hier ligt Breisach am Rhein

Weersverwachting Breisach am Rhein

vandaag
22° / 6°
morgen
27° / 7°
14 apr
26° / 13°
15 apr
17° / 12°
16 apr
12° / 7°
Meer weer van Breisach am Rhein op klimaatinfo.nl

Meer informatie