Hessen

Duitsland

Hessen is een van de grootste en belangrijkste deelstaten van Duitsland. Het is gelegen centraal in het land gelegen met als belangrijkste stad Frankfurt am Main en als hoofdstad Wiesbaden. Hessen wordt ook wel het land van de gebroeders Grimm genoemd. Deze Duitse sprookjesverzamelaars woonden en werkten 200 jaar geleden in deze streek. Wie rondrijdt in Hessen ziet direct waar de inspiratie voor de sprookjes vandaan kwam. Hessen heeft prachtige natuur. Uitgestrekte bossen, romantische rivierdalen, bloeiende bergweides in het middelgebergte en glooiende heuvels. Net buiten Frankfurt am Main vind je het Taunusgebergte. En prachtige locatie net buiten een grote stad om te wandelen en fietsen. Hessen kent bovendien vele mooie oude kastelen, dorpen en klooster. Een prachtige regio om bij weg te dromen.

Budingen

Büdingen is een stadje een uur boven Frankfurt in de Duitse deelstaat Hessen dat een mooi oud stadscentrum heeft. Dit duizend jaar oude stadje ontstond rondom een waterburcht.

Later werd dit in plaats van een houten gebouw een stenen kasteel en woonden hier de heersers van de stad, de Ysenburger graven. Tegenwoordig kan je een rondje rondom het kasteel lopen of slapen in het hotel dat een deel van het gebouw in gebruik heeft. De graven waren ook verantwoordelijk voor de bouw van diverse verdedigingswerken in de 14e eeuw. In die tijd moet Büdingen een imposante vesting zijn geweest. Loop je de stad binnen door de Jeruzalempoort dan zie je nog een lange oude stadsmuur. Ook de stadsgracht is hier nog duidelijker herkenbaar. Langs het water is een bloemen- en beeldentuin aangelegd.

» meer over Budingen