Weersverwachting Budingen

vandaag
14° / 3°
morgen
10° / -1°
23 apr
12° / 0°
24 apr
13° / 1°
25 apr
12° / 2°

Budingen

Waar ligt Budingen?

Externe links

Zodra je het stadje binnen loopt, vallen de mooie oude vakwerkhuizen op. De bewoners zijn trots op hun dorp en de meeste huizen zijn dan ook goed onderhouden en staan fris in de verf. Waar de oude historische binnenstad van Frankfurt in de Tweede Wereldoorlog vrijwel helemaal afbrandde, bleef het slaperige Büdingen dit lot bespaard.

De meeste vakwerkhuizen doen dienst als woonhuis maar enkele winkelstraten doorkruisen het centrum en rondom het centrale plein kan je dan ook diverse horecagelegenheden vinden. Bij het tourism office kan je een kaart halen om een korte wandeling door het stadje te maken. Hierbij zullen zeker de vele beelden van kikkers opvallen. Volgens traditie moet je een lokale bewoner naar het verhaal vragen om erachter te komen waarom deze kikkers zo belangrijk zijn voor Büdingen en mogen wij het niet delen.

Er zijn in Büdingen ook enkele kleinschalige musea waarvan het museum over de jaren 50 en de gratis te bezoeken musea over de geschiedenis van Büdingen het meest interessant zijn.

Foto's van Budingen