Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Budingen

Büdingen is een stadje een uur boven Frankfurt in de Duitse deelstaat Hessen dat een mooi oud stadscentrum heeft. Dit duizend jaar oude stadje ontstond rondom een waterburcht.

Later werd dit in plaats van een houten gebouw een stenen kasteel en woonden hier de heersers van de stad, de Ysenburger graven. Tegenwoordig kan je een rondje rondom het kasteel lopen of slapen in het hotel dat een deel van het gebouw in gebruik heeft. De graven waren ook verantwoordelijk voor de bouw van diverse verdedigingswerken in de 14e eeuw. In die tijd moet Büdingen een imposante vesting zijn geweest. Loop je de stad binnen door de Jeruzalempoort dan zie je nog een lange oude stadsmuur. Ook de stadsgracht is hier nog duidelijker herkenbaar. Langs het water is een bloemen- en beeldentuin aangelegd.

Zodra je het stadje binnen loopt, vallen de mooie oude vakwerkhuizen op. De bewoners zijn trots op hun dorp en de meeste huizen zijn dan ook goed onderhouden en staan fris in de verf. Waar de oude historische binnenstad van Frankfurt in de Tweede Wereldoorlog vrijwel helemaal afbrandde, bleef het slaperige Büdingen dit lot bespaard.

De meeste vakwerkhuizen doen dienst als woonhuis maar enkele winkelstraten doorkruisen het centrum en rondom het centrale plein kan je dan ook diverse horecagelegenheden vinden. Bij het tourism office kan je een kaart halen om een korte wandeling door het stadje te maken. Hierbij zullen zeker de vele beelden van kikkers opvallen. Volgens traditie moet je een lokale bewoner naar het verhaal vragen om erachter te komen waarom deze kikkers zo belangrijk zijn voor Büdingen en mogen wij het niet delen.

Er zijn in Büdingen ook enkele kleinschalige musea waarvan het museum over de jaren 50 en de gratis te bezoeken musea over de geschiedenis van Büdingen het meest interessant zijn.

Hier ligt Budingen

Weersverwachting Budingen

vandaag
20° / 8°
morgen
23° / 13°
3 okt
21° / 13°
4 okt
16° / 9°
5 okt
15° / 8°
Meer weer van Budingen op klimaatinfo.nl

Meer informatie