Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rijnland-Palts

Mooiste dorpjes van Rijnland-Palts

De Duitse deelstaat Rijnland-Palts is één van de zestien deelstaten die het ten oosten van ons gelegen land telt. In het Duits wordt deze deelstaat aangeduid als Rheinland-Pfalz. Het ligt in het zuidwesten van Duitsland en grenst aan de landen België, Luxemburg en Frankrijk. Binnen Nederland geldt Rijnland-Palts als één van de meest geliefde toeristische bestemmingen binnen Duitsland. Dat komt onder andere door de verschillende mooie natuurgebieden die hier liggen, zoals de Eifel. De aanwezigheid van middeleeuwse steden en dorpjes zorgen voor een extra stimulans voor het toerisme.

Binnen Rijnland-Palts liggen een aantal belangrijke wijngebieden. De bekende moezelwijnen komen hier uit het gebied rondom de Moezel, de bekende wijnstreek Rheinhessen ligt in Rijnland-Palts en de prijswinnende rode wijnen die rondom Bad Neuenahr-Ahrweiler geproduceerd worden komen ook uit deze deelstaat.

Binnen Rijnland-Palts liggen tal van mooie dorpjes, die vaak een historische kern hebben die uit de late middeleeuwen stamt. Met name in de dertiende en veertiende eeuw zijn er redelijk wat plaatsen ontstaan in deze boeiende regio. Het leuke aan de dorpen in Rijnland-Palts is dat je hier redelijk wat zogenaamde vakwerkhuizen aantreft.

Ahrweiler

Rijnland-Palts

Het ommuurde plaatsje Ahrweiler is het middeleeuwse deel van de grotere gemeente Bad Neuenahr-Ahrweiler. De historische kern is eigenlijk een groot openluchtmuseum.

Bernkastel-Kues

Rijnland-Palts

Aan een meander van de Moezel, tussen de wijnvelden ligt het dorpje Bernkastel-Kues. Het is een populaire toeristische bestemming in dit deel van het Moezelgebied. Het mooiste deel van het dorpje is het historische deel van Bernkastel op de rechterzijde van de Moezel.

Cochem

Rijnland-Palts

Het aan de Moezel gelegen plaatsje Cochem behoort tot de meest populaire toeristische trekpleisters binnen de regio Eifel. Dit is een typisch voorbeeld van een schilderachtig plaatsje met een geweldige ligging.

Kronenburg

Rijnland-Palts

Het middeleeuwse dorpje Kronenburg ligt helemaal in het zuiden van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en behoort nog net tot het natuurpark Hoge Venen Eifel.

Lieser

Rijnland-Palts

Lieser is een klein plaatsje aan de Moezel. Het dorpje ligt aan de Modelradweg en maakt onderdeel uit van de verbandsgemeinde Bernkastel-Kues. Lieser heeft iets meer dan tweehonderd inwoners en kan dus met recht een dorp genoemd worden.