Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Monreal

Monreal is een klein dorpje in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Het ligt in het hart van de Eifel, een vulkanisch gebied met een prachtige natuur. Monreal is een van de mooiste dorpen van Duitsland en staat bekend om zijn vakwerkhuizen, burchten en authentieke sfeer.

De oudste sporen van bewoning in Monreal gaan terug tot voorchristelijke tijden. Het werd voor het eerst genoemd in documenten in 1193 als “Cunisberch” (Königsberg). Aan het begin van de 13e eeuw breidden de graven van Virneburg hun invloedssfeer uit naar de kleine nederzetting. Volgens de mode van die tijd gebruikten ze nu de Franse naam “Monroial” (= Königsberg). Dit werd later de huidige naam “Monreal”. Monreal ligt in het oostelijke deel van de Eifel, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Koblenz. Het dorp is goed bereikbaar met de auto via de A48. Nederlanders bezoeken Monreal vooral tijdens een rondreis door het toeristisch populaire Eifelgebied.

Monreal is een van de best bewaard gebleven vakwerkdorpen in Duitsland. De rode en witte vakwerkhuizen staan dicht op elkaar en geven het dorp een sprookjesachtig uiterlijk. De meest bekende straat met vakwerkhuizen is de Hauptstraße. Boven het dorp torenen de ruïnes van de Löwenburg en de Philippsburg uit. De Löwenburg werd gebouwd in de 13e eeuw en was een belangrijke verdedigingspost in de Eifel. De Philippsburg werd gebouwd in de 15e eeuw en was een residentie van de graven van Virneburg.

De Heilige Drievuldigheidskerk is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Monreal. De kerk werd gebouwd in de 15e eeuw en is een prachtig voorbeeld van laatgotische architectuur. De kerk is gewijd aan de Heilige Drievuldigheid en heeft een prachtig interieur met vijftiende-eeuwse en zestiende-eeuwse glas-in-lood ramen, een houten plafond en een aantal waardevolle kunstwerken. De kerk is gebouwd op een heuvel aan de oever van de Elz. De kerktoren is 50 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht over het dorp en de omgeving. De kerk is opgetrokken uit rode baksteen en heeft een gotisch schip met een vijfzijdig gesloten koor.

Hier ligt Monreal

Weersverwachting Monreal

vandaag
6° / 3°
morgen
8° / -1°
29 feb
9° / 2°
1 mrt
7° / 4°
2 mrt
8° / 3°
Meer weer van Monreal op klimaatinfo.nl

Meer informatie