Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kronenburg

Het middeleeuwse dorpje Kronenburg ligt helemaal in het zuiden van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en behoort nog net tot het natuurpark Hoge Venen Eifel.

Al je het lager gelegen deel van Kronenburg binnenrijdt, dan zul je je waarschijnlijk afvragen waarom dit dorpje op een site als mooistedorpjes.nl vermeld staat. Tot het moment dat je de Burgstrasse inrijdt en naar het hoger gelegen deel van Kronenburg gaat. Hier ligt de eeuwenoude dorpskern, waar de tijd vrijwel stilgestaan lijkt te hebben. Het oudste deel van Kronenburg stamt uit het jaar 1277. Het werd gesticht door de heren van Kronenburg. Inmiddels is dit geslacht al honderden jaren uitgestorven. De burcht is sindsdien door verschillende families bewoond, totdat de Fransen het eind achttiende eeuw veroverden en vernielden. Dit betekende het definitieve einde van de burcht. Je kunt nog slechts wat restanten zien staan bovenop de heuvel.

De stenen van de burcht werden gebruikt om de eveneens vernielde woningen te herstellen. De meeste historische panden staan langs de Burgbering. Deze autoluwe straat doen je bijna denken dat je je honderden jaren terug in de tijd bevindt. Enkele huizen zijn ingericht als vakantiewoning of B&B. Aan de zuidkant staat het aanzienlijk grotere Schlosshotel Burghaus Kronenburg. Dit romantische hotel behoort tot de betere accommodaties in de regio. Het is een geweldige uitvalsbasis om de prachtige omgeving te ontdekken.

Vanaf het historische hart van Kronenburg heb je een uitzicht op de Kronenburger See. Dit is een stuwmeer dat een oppervlakte heeft van ongeveer 27 hectare. In de zomermaanden is dit een geliefde plek voor waterrecreatie. Er is een gedeelte waar zwemmers kunnen afkoelen in het water en waar zonaanbidders kunnen genieten van het kunstmatige zandstrand. Voor watersporters zijn er verschillende mogelijkheden, waaronder kanoën, surfen en waterfietsen. Wie met de auto naar de Kronenburger See komt, die moet er rekening mee houden dat je er sprake is van betaald parkeren overdag.

Hier ligt Kronenburg

Weersverwachting Kronenburg

vandaag
20° / 9°
morgen
23° / 14°
3 okt
18° / 11°
4 okt
14° / 9°
5 okt
13° / 9°
Meer weer van Kronenburg op klimaatinfo.nl

Meer informatie