Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bernkastel-Kues

Aan een meander van de Moezel, tussen de wijnvelden ligt het dorpje Bernkastel-Kues. Het is een populaire toeristische bestemming in dit deel van het Moezelgebied. Het mooiste deel van het dorpje is het historische deel van Bernkastel op de rechterzijde van de Moezel.

Al in het derde millennium voor Christus woonden er mensen in dit deel van het huidige Duitsland. Dit had vooral te maken met het zachte klimaat dat de Moezel met zich meebrengt. Het waren de Romeinen of om precies te zijn de Romeinse dichter Ausonius die de Moezel voor het eerst beschrijven in een lofdicht. Het zou nog tot de elfde eeuw duren voordat Bernkastel voor het eerst in de geschiedenisboekjes wordt opgenomen. In de dertiende eeuw – nadat het derde kasteel van Bernkastel was voltooid – kreeg het stadsrechten van de toenmalige koning. Deze rechten werden in de veertiende eeuw uitgebreid door de Keizer Ludwig von Beieren.

Overnachten in Bernkastel-Kues

Bernkastel-Kues staat bekend als een van de mooiste en leukste Moezeldorpen van Duitsland. Daarnaast is het de ideale uitvalsbasis om de andere plaatsen aan de Moezel te ontdekken. 

Bekijk en vergelijk de prijzen van hotels in Bernkastel-Kues op Trivago.nl

Sinds het begin van de vorige eeuw bestaat Bernkastel-Kues in zijn huidige vorm, nadat de stad Bernkastel en het wijndorp Kues fuseerden. Nu zijn zo goed als alle voorzieningen te vinden in het Kues en is Bernkastel uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. In Bernkastel zijn verschillende historische gebouwen te vinden, waarvan het Spitzhuisje misschien wel de bekendste is. Het merendeel van de historische gebouwen is te vinden aan het Marktplein. De vakwerkhuisjes met puntgevels zijn typisch voor dit deel van Duitsland. Andere bezienswaardigheden in het historische centrum zijn de Sint-Michaël en Sint-Sebastiaan, de Graacher Tor en het historische stadhuis.

Het zachte klimaat rondom de Moezel zorgt ervoor dat er in en rondom Bernkastel-Kues uitstekende wijnen geproduceerd worden. Bekende wijnhuizen zijn Wehlener Sonnenuhr en Bernkasteler Doctor. In Bernkastel-Kues zijn verschillende proeflokalen te vinden, waar de lokale wijnboeren hun wijnen aan de toeristen presenteren. Vaak is deze proeverij gratis als je na het proeven een aantal flessen meeneemt voor thuis.

Net als veel plaatsen aan de Moezel kun je vanuit Bernkastel-Kues prachtige wandelingen maken langs de rivier of door de wijnvelden rondom het stadje. Vanuit het historische centrum kun je naar de Burg Landshut, een kasteelruïne uit de dertiende eeuw bovenop de heuvel bij het stadje. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht over Bernkastel-Kues en de meander van de Moezel.

Hier ligt Bernkastel-Kues

Weersverwachting Bernkastel-Kues

vandaag
8° / 3°
morgen
9° / 0°
29 feb
9° / 0°
1 mrt
8° / 4°
2 mrt
9° / 3°
Meer weer van Bernkastel-Kues op klimaatinfo.nl

Meer informatie