Weersverwachting Cochem

vandaag
4° / 1°
morgen
1° / -2°
4 dec
4° / 1°
5 dec
3° / -1°
6 dec
3° / -2°

Cochem

Waar ligt Cochem?

Externe links

In de zomermaanden zijn het vooral toeristen die een riviercruise over de Moezel maken, die Cochem bezoeken. Met name de straten in het middeleeuwse centrum van Cochem zijn dan drukbezocht. Het Marktplein van Cochem, waar historische gevels in vakwerkstijl te bewonderen zijn, is het levendige hart van dit kleine stadje (of grote dorp) aan de Moezel. De in de negentiende eeuw herbouwde Rijksburcht Cochem is een andere populaire bezienswaardigheid. Tegenwoordig is in de burcht een museum gevestigd. In het zomerseizoen, vanaf maart tot november, worden er rondleidingen gegeven om delen van de burcht te bezichtigen. 

Wat je zeker moet doen als je Cochem bezoekt, is de Skagerrak-Brücke oversteken naar de westelijke oever. Vanaf deze kant kun je mooie foto’s maken van Cochem met daarop de Moezel, de burcht en de vakwerkhuizen aan de waterkant. In de middag is het beste moment om dat te doen, omdat de zon dan vanuit de rug schijnt. Met tegenlicht komen de foto’s minder goed tot hun recht.

Nederlanders zie een vakantie in misschien wel het mooiste dorp aan de Moezel willen vieren, die kunnen dat doen in het Roompot Ferienresort Cochem. Je overnacht dan in een vakantiepark dat helemaal in de lokale vakwerkstijl opgetrokken is. Deze plek is enorm populair onder Nederlandse en Belgische toeristen. Voor beginnende en gevorderde golfers heeft het park een mooie extra te bieden: zij kunnen op de 9- of 18-holes baan genieten van uitdagende holes en prachtige vergezichten.

Bekijk de aanbiedingen van Roompot Ferienresort Cochem

Wil je zelf een prachtige riviercruise maken over de Moezel en de Rijn, waarbij je Cochem bezoekt? Bij TUI kun je verschillende riviercruises naar Cochem boeken.

Foto's van Cochem