Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nedersaksen

Mooiste dorpjes van Nedersaksen

Nedersaksen is de meest noordwestelijke deelstaat van Duitsland. De Duitsers zelf hebben het over Niedersachsen als ze over deze op één na grootste deelstaat van het land hebben. Voor Nederlanders is het interessant dat Nedersaksen aan de andere kant van de Nederlands-Duitse grens te vinden is. Hierdoor hoeft een uitstapje naar of een vakantie in Nedersaksen niet al te veel aan reistijd te kosten, op voorwaarde natuurlijk dat je wel enigszins gunstig woont ten opzicht van je bestemming en dat je niet te diep Duitsland in hoeft te rijden.

Nedersaksen grenst niet alleen aan Nederland. Het ligt ook aan de Noordzee. Daarmee is het een van de drie Duitse deelstaten die een kuststrook heeft. Verder telt Nedersaksen een aantal eilanden, die deel uitmaken van de Waddeneilanden. Een groot deel van deze eilanden is bewoond, zoals Borkum, Baltrum en Spiekeroog. Deze Duitse Waddeneilanden zijn – net als de Nederlandse Waddeneilanden – zeer geliefd als toeristische bestemming. Op deze eilanden kun je een aantal schilderachtige plaatsjes bezoeken.

Nedersaksen telt tal van mooie dorpjes. Vaak zijn het dorpen die een lange historie hebben. Niet zelden zijn ze al in de middeleeuwen ontstaan en behoorden ze toen tot de belangrijkste en meest invloedrijke plaatsjes binnen hun woongebied. Sommige van deze pittoreske dorpen hebben stadsrechten gehad en mochten zich vroeger een stad noemen. 

Bad Bentheim

Nedersaksen

Bad Bentheim is een klein stadje en bekend kuuroord dat tot de landkreis Grafschaft Bentheim behoort. Het staat bekend om het Kasteel Bentheim.