Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bad Bentheim

Bad Bentheim is een klein stadje en bekend kuuroord dat tot de landkreis Grafschaft Bentheim behoort. Het staat bekend om het Kasteel Bentheim.

Als je Bad Bentheim bezoekt, dan kun je niet om het kasteel heen. Dit middeleeuwse gebouw steekt door de hogere ligging boven de andere bebouwing uit. Hierdoor kun je het niet missen. Je hebt geen navigatie of routekaart nodig om het kasteel te vinden. Op het moment dat wij Bad Bentheim bezochten, was het nog vrij vroeg in de ochtend. Er heerste een redelijke rust in het plaatsje. Naar het schijnt is dat in het weekeinde overdag anders. De ligging net over de grens met Nederland zorgt ervoor dat Bad Bentheim vooral op dagen dat er niet gewerkt hoeft te worden, druk bezocht wordt door Nederlanders. Zij komen hier niet alleen om het kasteel te bezoeken, maar ook boor de andere bezienswaardigheden van Bad Bentheim en om te winkelen. Het is voor veel producten interessant om net over de grens te gaan shoppen.

Heerlijke vakantie in Bad Bentheim

Wil je een heerlijke vakantie vieren in Bad Bentheim? Dat kan! Roompot heeft hier een fantastisch vakantiepark: Ferienresort Bad Bentheim. Je overnacht hier in comfortabele en gezellige vakantiehuisjes en villa’s, waarbij het je aan niets ontbreekt. Ferienresort Bad Bentheim is een toppark voor gezinnen met kinderen, stelletjes, vakanties met vrienden of om met de hele familie vakantie te vieren. Met de fiets (op het park worden fietsen verhuurd) ben je in tien muten in het hart van het prachtige Bad Bentheim.

Kasteel Bentheim werd ergens in de elfde eeuw gebouwd. De exacte datum is niet bekend, maar het jaar 1020 wordt veel genoemd. Daardoor zou Kasteel Bentheim inmiddels meer dan duizend jaar oud zijn. Het kasteel is gebouwd van zandsteenblokken die van Bentheimer zandsteen gemaakt zijn. Deze zuivere en vrij stevige zandsteensoort wordt al sinds de middeleeuwen gewonnen uit verschillende steengroeven bij Bad Bentheim en Gildehaus. Ook verschillende Nederlandse gebouwen zijn uit Bentheimer zandsteen opgetrokken, zoals het Paleis op de Dam in Amsterdam en het stadhuis van Zwolle. Hoewel Kasteel Bentheim nog steeds bewoond wordt, is een deel van dit indrukwekkende gebouw opengesteld voor het publiek.

Andere bezienswaardigheden die je in Bad Bentheim kunt bezoeken zijn het Zandsteenmuseum, het kunstmuseum Museum am Herrenberg en een aantal mooie oude kerken. Als je door het dorp wandelt dan kun je een aantal fraai vormgegeven historische panden zien. Hoewel minder toegepast dan in het zuiden, kun je ook hier een aantal vakwerkwoningen zien.

Hier ligt Bad Bentheim

Weersverwachting Bad Bentheim

vandaag
8° / 2°
morgen
8° / 3°
26 apr
11° / 4°
27 apr
17° / 6°
28 apr
18° / 10°
Meer weer van Bad Bentheim op klimaatinfo.nl

Meer informatie