Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Beieren

Mooiste dorpjes van Beieren

Beieren is de grootste deelstaat van Duitsland. De Vrijstaat Beieren is gelegen in het zuidoosten van Duitsland. De rijke historie van dit gebied brengt een groot aantal fraaie dorpen voort, waaronder de dorpen aan de Romantische Strasse. De Romantische Strasse is een toeristische route die vanaf de stad Würzburg zuidelijk richting Neuschwanstein loopt. Langs deze route liggen veel prachtige dorpen en kastelen die stammen uit de middeleeuwen. De route is vooral populair onder Japanse en Nederlandse toeristen.

Omdat Beieren amper te lijden heeft gehad van de Eerste en Tweede Wereldoorlog, zijn de historische dorpen en gebouwen goed geconserveerd gebleven. Voor toeristen geeft de Romantische Strasse een goed beeld van hoe het middeleeuwse Europa eruit gezien heeft. Behalve de ongeveer vierhonderd kilometer tellende Romantische Strasse liggen er verspreid door Beieren natuurlijk nog meer dorpen die zeker de moeite waard zijn. In de middeleeuwen en daarna hebben meerdere invloedrijke families in deze streek gewoond, die allemaal hun sporen achtergelaten hebben in de vorm van kastelen, rijk gedecoreerde kerken en fraaie dorpskernen.

Als je de dorpen in Beieren wilt gaan bezoeken, dan is de periode mei tot en met september de beste reistijd voor Beieren. Het is dan warm, maar wel met een kans op een zomerse bui.

Feuchtwangen

Beieren

Feuchtwangen is één van de dorpen die gelegen zijn aan de Romantische Strasse die van noord naar zuid door de deelstaat Beieren loopt.

Lindau Insel

Beieren

Als je puur naar het aantal inwoners zou kijken, dan zou Lindau veel te groot zijn om op mooiste dorpjes huis te horen. We spelen een beetje vals en zetten niet de hele stad Lindau erop, maar alleen het eiland Lindau. De plaats waar het historische centrum van Lindau te vinden is.

Nonnenhorn

Beieren

Nonnehorn is een klein dorp aan de Bodensee, in de Duitse deelstaat Beieren. Net als veel plaatsen aan de Bodensee is de wijnbouw en het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten van Nonnenhorn.

Rothenburg ob der Tauber

Beieren

Rothenburg ob der Tauber behoort tot de meest bezochte plaatsen van Duitsland. Rothenburg ob der Tauber is één van de plaatsen aan de Romantische Strasse.

Schillingsfürst

Beieren

Schillingsfürst ligt aan de Romantische Strasse in Duitsland, op enkele kilometers van de snelweg A6 tussen Heilbronn en Nürnberg. Het dorp telt nog geen drieduizend inwoners.

Wasserburg

Beieren

Wasserburg is een klein oud dorpje aan de oevers van de Bodensee, in de deelstaat Beieren. Het is een van de populairste toeristische bestemmingen aan de Bodensee, niet op de minste plaats door het prachtige schiereiland.