Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Feuchtwangen

Feuchtwangen is één van de dorpen die gelegen zijn aan de Romantische Strasse die van noord naar zuid door de deelstaat Beieren loopt.

Feuchtwangen is een vrij grote plaats. Officieel zijn er ruim twaalfduizend inwoners geregistreerd. Feuchtwangen heeft echter een vrij kleine historische kern, wat veroorzaakt wordt door het feit dat de grootste groei van het dorp plaatsgevonden heeft lang na de middeleeuwen.

Feuchtwangen heeft twee gezichten: het dorp in zijn gewone doen en het dorp op het moment er een evenement gehouden wordt. Feuchtwangen staat bekend vanwege de verschillende evenementen die vooral in de zomermaanden gehouden worden.

Feuchtwangen is al in de achtste eeuw na Christus ontstaan door middel van het stichten van een benedictijnenklooster. Nadat Feuchtwangen eeuwenlang een vrije rijksstad is geweest, viel het vanaf 1376 onder het markgraafschap Brandenburg-Ansbach.

Een mooie plek centraal in Feuchtwangen is de Marktplatz. De gebouwen aan dit plein zorgen voor een aangename sfeer in Feuchtwangen. De plek staat ook tijdens de diverse evenementen centraal, zoals tijdens de jaarlijkse kerstmarkt van Feuchtwangen.

Andere evenementen die in Feuchtwangen gehouden worden zijn de Bedevaartsspelen (juni tot begin augustus), het Aldstadtfestival (begin juni) en het Mooswiesenfeest (eind september).

 

Hier ligt Feuchtwangen

Weersverwachting Feuchtwangen

vandaag
0° / -5°
morgen
0° / -2°
1 dec
-1° / -2°
2 dec
-1° / -5°
3 dec
-2° / -5°
Meer weer van Feuchtwangen op klimaatinfo.nl

Meer informatie