Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lindau Insel

Als je puur naar het aantal inwoners zou kijken, dan zou Lindau veel te groot zijn om op mooiste dorpjes huis te horen. We spelen een beetje vals en zetten niet de hele stad Lindau erop, maar alleen het eiland Lindau. De plaats waar het historische centrum van Lindau te vinden is.

Lindau Insel is oorspronkelijk een eiland in de Bodensee, maar wordt nu met het vaste land verbonden door een dam en een brug. Op dit eiland wonen ongeveer drieduizend mensen, waardoor het prima past binnen de richtlijnen van mooiste dorpjes. Het merendeel van de toeristen die en bezoek brengen aan Lindau zullen niet veel verder komen als dit eiland, aangezien zo goed als alle bezienswaardigheden hier te vinden zijn. Het eiland is gemakkelijk te bereiken met de veerboot of met de trein. Lindau Insel is namelijk het eindstation van de spoorlijn die langs de Bodensee loopt. Het Lindau Insel is na Reichenau het grootste eiland in de Bodensee.

Overnachten in Lindau Insel

Omdat de veerhaven en het treinstation beide op het het eiland Lindau te vinden zijn. Is het een fijne plek om de andere delen van de Bodensee te verkennen. Vanaf Lindau ben je in minder dan een uur met de trein naar Meersburg, Friedrichshafen of het openluchtmuseum Unteruhldingen. Met de veerboot vaar je naar het bloemeneiland Mainau, Konstanz, Oostenrijk of Zwitserland. Er is op het eiland een ruime keus in hotels, gasthäusers en hostels. Onze favoriet zijn het Hotel Alte Schule en het Hotel Schreier am See.

Alle hotels in Lindau vind je hier

Net als veel andere plaatsen in de omgeving gaat de geschiedenis van Lindau, helemaal terug tot de negende eeuw. In deze periode werd er door het klooster van Sankt-Gallen een vrouwenklooster gebouwd. Dit zou ergens aan het begin van de negende eeuw zijn geweest, van dit klooster is niets bewaard gebleven. Het oudste kerkelijk gebouw op het eiland is de Peterskirche (Sint-Pieterkerk) uit de elfde eeuw. Rondom deze kerk, is het oudste deel van de stadskern van Lindau te vinden.

Een van de belangrijkste straten in Lindau Insel is de Maximilianstrasse. Deze straat ligt in het oudste deel van het eiland, op de plek waar ooit het klooster moet hebben gestaan. Belangrijkste gebouw aan deze straat is het rijkelijk gedecoreerde stadhuis van Lindau. In dit deel van Lindau is het middeleeuwse stadsplan zo goed als helemaal in tact gebleven, waardoor het bijna dezelfde uitstraling heeft als honderden jaren geleden. Veel huizen zijn nog verzien van de historische decoraties en het feit dat een groot deel van Lindau Insel autovrij is doet dit gevoel verstreken.

Een van de mooiste delen van Lindau Insel is de haven van Lindau, de plaats waar je als toerist met de veerboot aankomt. Het treinstation ligt op een steenworp. Hetgene wat direct opvalt zijn de havenhoofden, waar aan de ene zijde de Beierse Leeuw staat en de op de andere een vuurtoren. Vanaf het havenhoofd heb je een mooi uitzicht op het eiland Lindau. Wat opvalt zijn de kleurrijke daken van de twee torens, de Mangturm en de Diebsturm.

De belangrijkste kerk van het eiland is de “Münster Unserer Lieben Frau” op het marktplein. Deze kerk zou gebouwd zijn exact op de plaats waar in de negende eeuw de kloosterkerk zou zijn gebouwd. De kerk is nu vooral geliefd om zijn orgel, dat stamt uit 1898. Dit orgel is volgens kenners een van de mooiste in zijn soort. Grote delen van de oorspronkelijk kerk werden tijdens een grote brand in 1922 verwoest. Later – in 1987 – zou het plafond in het schip naar beneden komen, waardoor de schilderingen verwoest werden. Nu is de volledig gerestaureerde kerk weer in zijn volle glorie te zien.

Hier ligt Lindau Insel

Weersverwachting Lindau Insel

vandaag
23° / 13°
morgen
18° / 12°
5 okt
17° / 11°
6 okt
18° / 11°
7 okt
19° / 11°
Meer weer van Lindau Insel op klimaatinfo.nl

Meer informatie