Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nonnenhorn

Nonnehorn is een klein dorp aan de Bodensee, in de Duitse deelstaat Beieren. Net als veel plaatsen aan de Bodensee is de wijnbouw en het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten van Nonnenhorn.

De geschiedenis van Nonnenhorn gaat helemaal terug tot het begin van de negende eeuw, toen de toenmalige Graaf  Adalbert van Rätien er een klooster liet stichtten. De monniken van het klooster legden er – aan het einde van de negende eeuw – de eerste wijngaarden aan. Niet veel later komen we de naam Nonnenhorn voor het eerst tegen in de geschiedenisboekjes. Het dorp werd genoemd als een van de bezittingen van het Heerschap Wasserburg. Veel later zou het dorpje in Oostenrijkse handen komen en aan het begin van de negentiende eeuw maakt Nonnenhorn deel uit van het koninkrijk Beieren. Het milde klimaat van Nonnenhorn heeft er altijd voor gezorgd dat het gebied uitermate geschikt voor de teelt van verschillende fruitsoorten en wijn. 

Vakantie aan de Bodensee

Nonnenhorn is een van de populairste toeristische bestemmingen aan de Bodensee. Ondanks dit, is het een opvallend rustig dorpje. Nonnenhorn staat bekend om zijn uitgestrekte wijngaarden en het kuuroord. In het dorp zijn enkele prachtige hotels en gasthäuser te vinden. De beste deals hiervoor vind je op Trivago.nl. Ons favoriete hotel in het dorpje is het Hotel Spa Torkel.

De wijnen uit Nonnenhorn staan al eeuwenlang bekend als een van de beste uit de regio. Een van de bekendste wijnhuizen uit Nonnenhorn, is het wijngoed Gierer. Een familiebedrijf dat al driehonderd jaar van generatie op generatie wordt doorgegeven. De wijnvelden van dit wijngoed, lopen tot in de straten van het dorp. Hierdoor heeft Nonnenhorn, de uitstraling van een idyllisch wijndorp. In en rondom het dorp worden vooral Müller-Thurgau , Bacchus , Pinot Gris , Pinot Noir druiven gekweekt.

Wil je meer over Nonnenhorn en de lange geschiedenis van met de wijncultuur te weten komen, dan kun je een bezoek brengen aan het stadsmuseum van Nonnenhorn. Dit is in de zomerperiode iedere woensdag geopend.

Belangrijkste bezienswaardigheid in het dorp is de laatgotische Sint-Jacobskapel uit de 15e eeuw. Deze is te vinden midden in het historische centrum van het dorp. De kapel is normaal gesproken niet geopend voor publiek, maar als je een beetje geluk hebt, staat de deur open en kun je even binnenkijken. Iets verderop staat de moderne Sint-Christoffelkerk.

 

Hier ligt Nonnenhorn

Weersverwachting Nonnenhorn

vandaag
10° / 7°
morgen
9° / 5°
3 apr
7° / 3°
4 apr
6° / -1°
5 apr
8° / 0°
Meer weer van Nonnenhorn op klimaatinfo.nl

Meer informatie