Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Schillingsfürst

Schillingsfürst ligt aan de Romantische Strasse in Duitsland, op enkele kilometers van de snelweg A6 tussen Heilbronn en Nürnberg. Het dorp telt nog geen drieduizend inwoners.

Het dorp Schillingsfürst zelf is gelegen in een dal. Schillingsfürst telt twee kerken: de evangelische St. Kiliankerk en de katholieke Kreuzerhöhung-kerk. Deze laatstgenoemde witte kerk was voorheen het Klooster Schillingsfürst.

Wie het dorp zelf bezoekt die zal ontdekken dat het zeker een bepaalde romantiek kent, maar dat er vrij weinig toeristen rondlopen. Dat komt omdat die vooral afkomen op het barokke kasteel van het vorstenhuis Hohenlohe-Schillingsfürst. Dit kasteel ligt op een heuvel en is gebouwd in de achttiende eeuw. Daarvoor hebben er al sinds ongeveer 1000 jaar na Christus meerdere voorgaande vestigingen gestaan die verwoest zijn.

Het barokke kasteel is opengesteld voor het publiek. Je kunt er echter niet vrij doorheen wandelen maar moet verplicht deelnemen aan een van de rondleidingen die dagelijks gegeven worden. Voor groepen vanaf twintig personen is er buiten de normale rondleidingsuren de mogelijkheid om op afspraak een rondleiding te maken door het kasteel. Omdat het verboden is foto’s binnen te maken ontbreken de foto’s van het interieur op deze site.

Behalve het rijk gedecoreerde interieur van het kasteel van Schillingsfürst kun je roofvogelshows bijwonen. In het zomerseizoen worden deze shows twee keer per dag gehouden, mits het weer het toelaat uiteraard. Als je over de oprijlaan naar het kasteel wandelt dan kom je onderweg al diverse roofvogels tegen.

Voor de inwendige mens is er een klein restaurant dat vlak voor het kasteel ligt. Vanaf het terras van dit restaurant (zeer beperkte menukaart) heb je een zeer fraai uitzicht over het dorp Schillingsfürst.

Hier ligt Schillingsfürst

Weersverwachting Schillingsfürst

vandaag
3° / -3°
morgen
2° / 1°
7 dec
1° / -3°
8 dec
0° / -3°
9 dec
4° / 0°
Meer weer van Schillingsfürst op klimaatinfo.nl

Meer informatie