Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ferragudo

Ferragudo is een klein vissersdorpje vlakbij de grotere stad Lagoa. Het dorpje ligt aan de zee en aan de monding van de rivier de Arade. Het dorp is een leuke mix tussen een vissersdorp en een kleine gezellige toeristische bestemming.

Ferragudo is een relatief onbekend dorpje aan de Algarvische kust. Alhoewel ook hier natuurlijk toeristen zijn neergestreken zijn er toch voornamelijk vissersboten die hier in het kleine haventje liggen. Ferragudo met zijn oude witte huisjes ligt een beetje tegen de heuvel aangeplakt tegen de mooie witte kerk. Je kunt in het dorp op de meeste plaatsen ook niet met de auto komen, maar kleine smalle steegjes en trappetjes leiden je naar boven naar het oude kerkje.

 

Op de kop van de monding van de rivier en de zee staat het oude fort van de stad. Het São João do Arade. Vanaf het plein voor de kerk heb je zicht op dit oude fort wat de stad en de rivier monding moest beschermen. Het fort stamt uit de middeleeuwen maar raakte in de 20e eeuw in verval. Een locale dichter kocht het kasteel en knapte het vervallen bouwwerk weer helemaal op om er zijn huis van te maken.

Ferragudo heeft net als een aantal andere dorpjes aan de kust een paar prachtige stranden. Kleine verscholen baaitjes met prachtige hoge rotsformaties. Heerlijk om aan het strand te liggen of om wat te drinken in een van de strandtentjes. Bij Praia Caneiros kun je ook een stukje over de rotsen wandelingen met prachtige vergezichten over zee.

Hier ligt Ferragudo

Weersverwachting Ferragudo

vandaag
33° / 21°
morgen
30° / 19°
13 jul
28° / 17°
14 jul
22° / 16°
15 jul
23° / 19°
Meer weer van Ferragudo op klimaatinfo.nl

Meer informatie