Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Monchique

Monchique Ligt ongeveer een vijftien kilometer landinwaarts in de Algarve. Het is één van de hoogste dorpjes in Portugal gelegen in de bergen boven de Algarve. Het is met zijn natuurlijke bron vooral bekend als wellness oord.

Monchique is gelegen vlak onder het hoogste punt van de Algarve. Het dorpje kenmerkt zich door straatjes met kleine steentjes die zich omhoog slingeren richting de berg. Het is een mooi dorpje met veel 18e en 19e eeuwse huizen. Het centrale plein is erg sfeervol met zijn fonteinen en mooie bloemperken. Alleen al de rit naar boven door de prachtige natuur is een bezoek aan Monchique meer dan waard.

Overnachten in Monchique

De afgelegen ligging van Monchique, maakt het dorp tot de ultieme relaxed, weg van de drukte vakantiebestemming in de Algarve. Er zijn in Monchique dan ook opvallend veel hotels en accommodaties te vinden die zich richten op dit soort vakanties. Of je nu even weg wil van de drukte aan de kust van de Algarve of een weekje de van de ultieme rust wilt genieten, het kan er allemaal. Beroemd is het Monchique Resort. Dit resort staat bekend om zijn service, de prachtige kamers en de voortreffelijke restaurants. Leuke alternatieven zijn Villa Termal Monchique en Vilafoia.

 

Caldes de Monchique is gelegen vlakbij het dorp. Dit is de plaats waar de Romeinen het helende bronwater uit de bergen ontdekten. Het bronwater komt hier met een temperatuur tussen de 27 en 31 garden celcius de berg uit. Er wordt gezegd dat het erg gezond is voor het lichaam. Vooral mensen met spier en darm klachten komen naar deze plaats.

Het hoogste punt van de Algarve, Foie, ligt op steenworp afstand van Monchique. Vanaf dit punt heb je een fenomenaal uitzicht op de Algarve en de Oceaan. Aan de andere kant kun je op heldere dagen zelfs Lissabon zien liggen. Het uitzicht is bijzonder mooi. Voor de actievelingen starten er ook diverse wandelingen vanaf dit hoogste punt door de mooie omgeving boven op de berg.

Hier ligt Monchique

Weersverwachting Monchique

vandaag
30° / 20°
morgen
28° / 17°
13 jul
28° / 16°
14 jul
27° / 14°
15 jul
27° / 18°
Meer weer van Monchique op klimaatinfo.nl

Meer informatie