Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Paderne

Paderne is een oud dorpje vlakbij Albufeira. Het dorp is gelegen tussen de olijfbomen en sinaasappelboomgaarden in het platteland van de regio. Nog niet veel toeristen hebben de weg naar Paderne gevonden.

Paderne is een klein oud dorpje in de heuvels boven Albufeira. Het dorpje heeft een oude kleine kern. Rondom de kerk zijn enkele kleine straatjes en mooie oude huisjes te vinden. Voor de kerk is een oude waterbron. Het dorpje bestaat al sinds de 16e eeuw en dankt zijn bestaan vooral aan het nabijgelegen kasteel. De oude renaissancekerk is het centrum van het dorp.

 

Rondom Paderne kun je een wandeling maken naar de twee andere bezienswaardigheden van het dorp. Boven op de heuvels bij Paderne vind je het kasteel van Paderne. Hoewel de oude ruïne niet veel meer voorstelt is het wel een van de kastelen die terug komt op de vlag van Portugal. Het kasteel werd gebouw in de 11e eeuw en diende als verdedigingslinie tegen de Moren.

Op dezelfde wandeling kom je ook de oude brug tegen van Paderne. Deze oude middeleeuwse boogbrug bevind zich vlakbij het oude kasteel. Naast de bezienswaardigheden geniet je tijdens de wandeling van het prachtige zicht op de regio en de mooie natuur rondom Paderne. Amandelbomen, vijgenbomen, Olijfbomen en sinaasappel boomgaarden wisselen elkaar af. Op sommige dagen kan de lucht ook vervuld zijn van de verse tijm en rozemarijn die hier in het wild groeit.

Hier ligt Paderne

Weersverwachting Paderne

vandaag
32° / 17°
morgen
33° / 18°
18 jul
35° / 20°
19 jul
36° / 23°
20 jul
32° / 19°
Meer weer van Paderne op klimaatinfo.nl

Meer informatie