Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Loulé

Loulé is een echte marktplaats vlak boven Faro. Het dorp staat vooral bekend om zijn grote overdekte markthal en de populaire weekmarkt op zaterdag. Naast de markt is er in het dorp een mooie winkelstraat te vinden met allerlei leuke lokale winkeltjes.

Loulé is een van de oudste plaatsen van de Algrave en werd gesticht door de Moren. Hun invloed is nog steeds te zien in de kleine smalle straatjes van de stad. Overal kom je de kenmerkende witte huizen tegen en in de stad zijn nog oude Moorse baden te vinden. Ook stammen de stadswallen nog uit de tijd van de Moorse overheersing. In de 12e eeuw werden de Moren verdwenen en kwam er een christelijk heerser. De oude Moskee werd vervangen door een kerk, maar de oude minaret doet nog steeds dienst als kerktoren.

Vakantie in de Algarve

Door de inlandse ligging van het dorp Loulé, is het dorp wat minder in trek als vakantiebestemming. Toch zijn er steeds meer toeristen die er juist wel voor kiezen om te overnachten in de rustigere binnenlanden van de Algarve.  Op deze plekken kun je nog echt genieten van een rustige vakantie in de Algarve, ver weg van het massatoerisme en de grote hotelketens. Een van de populairste hotels in het dorp is het Loulé Jardim hotel, dat door gasten met een dikke negen wordt beoordeeld. Het hotel heeft een klein zwembad op het dak en ligt op loopafstand van het historische centrum van Loulé. Andere geliefde plekken in het dorp zijn het Aleixomor’Aqui en het Casa Mocho Branco.

Liever een pakketreis naar de Algarve, neem dan een kijkje op TUI.nl

Belangrijke attractie in Loulé is de overdekte markthal die uit het begin van de vorige eeuw stamt. Binnen in de hal is het een kakofonie van geur en kleur. Diverse verkopers proberen verse en gedroogde vis te slijten. Er zijn kraampjes met kazen en worsten uit de regio en grote hoeveelheden verse groenten en fruit. Ook ambachtelijke producten als rieten manden en handwerk zijn er te verkrijgen. Op zaterdag staat er rondom de markthal nog een extra markt met diverse producten. In de zomermaanden wordt er ook vaak een gypsy markt gehouden voor de toeristen.

Toen in de 12e eeuw Loulé werd veroverd op de Moren kwam ook het kasteel in handen van de nieuwe heersers. Zij versterkte het kasteel en bouwden het verder uit. Tijdens de bloeitijd van de stad in de 15e eeuw werd het kasteel diverse malen verbeterd en verder verbouwd. Helaas werd ook dit kasteel ernstig beschadigd door de grote aardbeving in de Algarve in de 18e eeuw. Tegenwoordig is het kasteel te bezoeken. Je vindt er enkele ingerichte stijlkamers en het huisvest het archeologische museum van Loulé.

Hier ligt Loulé

Weersverwachting Loulé

vandaag
24° / 18°
morgen
26° / 20°
15 jun
25° / 19°
16 jun
25° / 16°
17 jun
24° / 18°
Meer weer van Loulé op klimaatinfo.nl

Meer informatie