Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lagos

Lagos is een prachtig klein stadje aan de kust in de regio Algarve. Lagos heeft een lange geschiedenis die zijn sporen op het kleine plaatsje hebben achtergelaten. Lagos behoort tot de populairste toeristische bestemmingen in de Algarve.

Lagos is een van de oudere steden in de Algarve. De stad stond eeuwen lang onder Moorse overheersing en heette toen Zawaia. In de 13 eeuw werd de stad door de Portugese koning Alfons de II van Portugal heroverd en kwam de stad langzaam aan tot grote bloei. De stad had als een van de eerste in Europa een overdekte slavenmarkt en Lagos werd het centrum voor de ontdekkingsreizen in Portugal. In de stad vindt je nog vele oude kerken, de oude stadsmuren en mooie oude patriciërs huizen.

Lagos kent een bijzonder relaxte sfeer. De charme van een Zuid-Europese stad wordt gecombineerd met hippe winkeltjes en leuke barretjes. De stad heeft een hele fijne hippie achtige sfeer. Dit komt door de grote groepen studenten en hippies die de stad in de jaren 80 verkozen tot hun eindbestemming van hun inter rail reizen. Nog steeds zie je dit terug in de stad aan de straatkunst en het soort cafés en restaurants die je tegenkomt.

Vanaf de haven van Lagos kun je in kleine bootjes diverse tripjes maken. Er liggen mooie houten bootjes om een dag mee te gaan zeilen of vissen. Diverse bootjes maken tochten om dolfijnen te gaan spotten en vanaf Lagos kun je ook de grotten die zich in de kust hebben gevormd bezoeken. De kleine bootjes varen je langs de spectaculaire kust en laten je alle bijzonder gevormde rotsen zien.

Een van de mooiste hotels in de Algarve is te vinden in Lagos, het Aqualuz Suite Hotel. Het vier-sterrenhotel beschikt over maar liefst vier zwembaden, ligt op enkele minuten lopen van het strand en het historische centrum van Lagos

Hier ligt Lagos

Weersverwachting Lagos

vandaag
27° / 20°
morgen
28° / 18°
3 okt
31° / 17°
4 okt
29° / 17°
5 okt
29° / 19°
Meer weer van Lagos op klimaatinfo.nl

Meer informatie