Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Alte

Alte is een klein dorpje gelegen in de bergen boven de stad Faro. Het dorpje ligt aan een klein riviertje genaamd Rib. Doordat het dorpje tegen de berg is aangebouwd moet je tijdens je wandeling door het dorp behoorlijk wat hoogtemeters overbruggen.

Het dorpje Alte ligt midden in het platteland van de Algarve. De zee ligt ver achter ons en om ons heen alleen nog maar de glooiende heuvels van het binnenland. Alte is een prachtig oud plaatsje rondom een klein riviertje. Het dorpje heeft twee kerkjes en wat kleine oude straatjes waar het prettig doorheen dwalen is. Zeker een stop waard.

 

Een leuke plaats in het dorp is de Fonta Grande. Hier zijn diverse picknickplaatsen te vinden langs de rivier. In het centrum van het dorp net naast de brug staan wat picknicktafels onder de bomen. Iets verderop langs het pad zijn een aantal barbecue plaatsen gecreëerd waar op zonnige dagen de families uit de buurt lekker aan het eten zijn en de kinderen ondertussen wat in de rivier spetteren.

De oude kerk van Alte kun je bezoeken. Deze kapel werd gesticht door de plaatselijke adellijke dame. Ze was zo dankbaar na de veilige terugkeer van haar man van de kruistochten dat ze opdracht gaf deze kapel te bouwen. De kapel is gebouwd in Romaanse stijl. Met wit gepleisterde muren en prachtig versierde kapelletjes. De kapellen zijn in plaats van het overdadige goud, wat je normaal ziet in Portugal, versierd in blauw wit en goud. De beelden en versieringen dateren terug naar de 16e eeuw. Het plafond heeft de mooie Portugese tegeltjes.

Hier ligt Alte

Weersverwachting Alte

vandaag
21° / 13°
morgen
23° / 11°
19 mei
21° / 12°
20 mei
22° / 12°
21 mei
25° / 12°
Meer weer van Alte op klimaatinfo.nl

Meer informatie