Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fornalutx

Fornalutx ligt in de heuvels boven de stad Söller op het Spaanse eiland Mallorca. Het noemt zichzelf het mooiste dorpje van Spanje. Er zijn waarschijnlijk mooiere te vinden in Spanje maar deze zullen op één hand te tellen zijn.

In Fornalutx heb je een prachtig uitzicht over de gebergtes die het dorpje omringen het Alfabia gebergte en de Cornadors bergen. Het dorp zelf heeft een homogene uitstraling. Zo goed als alle huizen in het dorp bestaan uit geeloranje stenen muren met hierop een rood dakpannen dak, de shutters zijn er allemaal donkergroen geverfd. In het dorp zijn meerdere citrus bomen te vinden.

Dit is allemaal op zich nog niet zo bijzonder maar wat het dorpje echt uniek maakt zijn de vele hoogte verschillen die er in het dorp te vinden zijn. Alle straten, behalve de doorgaande weg in het dorp bestaan uit trappen of schuin aflopende straten. hierdoor krijgt het dorp een geheel eigen karakter.

Het dorp is een populaire stopplaats voor wandelaars en fietsers die door de heuvels aan het trekken zijn. Er zijn in het dorp meerdere terrassen te vinden die vaak gevuld zijn met groepen wielrenners die hier weer even op adem aan het komen zijn. Vanuit Söller vertrekken er meerdere wandeltochten naar Fornaluxt.

Hier ligt Fornalutx

Weersverwachting Fornalutx

vandaag
27° / 22°
morgen
26° / 21°
3 okt
25° / 20°
4 okt
26° / 19°
5 okt
27° / 18°
Meer weer van Fornalutx op klimaatinfo.nl

Meer informatie