Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fornalutx

Fornalutx ligt in de heuvels boven de stad Söller op het Spaanse eiland Mallorca. Fornalutx noemt zichzelf het mooiste dorpje van Spanje. Er zijn waarschijnlijk mooiere te vinden in Spanje, maar deze zullen op één hand te tellen zijn.

In Fornalutx heb je een prachtig uitzicht over het Serra de Tramuntana gebergte die het dorpje omringen. Fornalutx ligt in de Sóllervallei tussen Puig Major en Sóller. Het dorp wordt omringd door sinaasappelbomen en cactussen, wat kenmerkend is voor deze vallei. De geschiedenis van Fornalutx, gaat terug tot de tijd van de Arabische overheersing van Mallorca. In deze periode heeft op de plek van het huidige Fornalutx een Arabische boerderij gestaan. Nadat de Catalanen het gebied heroverden, nam het aantal bewoners toe en ontstond Fornalutx. Het dorp heeft een homogene uitstraling, bijna alle huizen in het dorp bestaan uit geeloranje stenen muren met hierop een rood pannendak. De shutters zijn er allemaal donkergroen geverfd. 

Overnachten in Fornalutx

Fornalutx staat bekend om zijn pittoreske schoonheid en rustige sfeer. Voor een authentieke ervaring in dit charmante dorp is Can Verdera een uitstekende keuze. Dit boetiekhotel, gelegen tussen sinaasappel- en citroenboomgaarden, biedt een rustige omgeving en stijlvolle kamers die de lokale cultuur weerspiegelen. Ca’n Reus Hotel, gelegen in het hart van het dorp, biedt een warm welkom met zijn traditioneel ingerichte kamers en prachtig uitzicht op de bergen, ideaal voor wandelliefhebbers. Voor een meer afgelegen verblijf is Hotel Apartament Sa Tanqueta perfect; het is alleen voor volwassenen en biedt zelfstandige appartementen met een panoramisch uitzicht op de vallei. 

Het dorp is gebouwd rondom de Plaça d’Espanya, een prachtig plein, met gezellige terrassen en leuke restaurantjes. Vanaf een trap op het plein kom je uit bij de zeventiende-eeuwse Església Navidad de Nostra Senyora. Andere bezienswaardigheden zijn het stadhuis van Fornalutx en het openbare washuis met Loggia. Wat het dorpje echt uniek maakt, zijn de vele hoogteverschillen die er in het dorp te vinden zijn. Alle straten, behalve de doorgaande weg in het dorp, bestaan uit trappen of schuin aflopende straten. Mede hierdoor krijgt het dorp een geheel eigen karakter.

Het dorp is een populaire stopplaats voor wandelaars en fietsers die door de heuvels van het Serra de Tramuntanagebergte aan het trekken zijn. Er zijn in het dorp meerdere terrassen te vinden die vaak gevuld zijn met groepen wielrenners die hier weer even op adem aan het komen zijn. Vanuit Söller vertrekken er meerdere wandeltochten naar Fornalutx.

Hier ligt Fornalutx

Weersverwachting Fornalutx

vandaag
20° / 15°
morgen
21° / 15°
20 mei
19° / 16°
21 mei
20° / 15°
22 mei
21° / 15°
Meer weer van Fornalutx op klimaatinfo.nl

Meer informatie