Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Porto Cristo

Porto Cristo is een klein kustplaatsje in het oostelijke deel van Mallorca. Het plaatsje behoort tot de gemeente Manacor. Porto Cristo staat bekend om zijn grotten.

Porto Cristo is een oud dorpje dat gesticht in de dertiende eeuw na Christus. De naam Porto Cristo of de haven Christus dankt het stadje aan een aangespoelde vissersboot met aan boord een crucifix. Een andere legende vertelt het verhaal van een os met daarop een heilige afbeelding die weigerde verder te lopen dan dit stadje. Hierop kon worden opgemaakt dat Christus in Porto Cristo wilde blijven. Anders dan veel andere plaatsen op Mallorca is Port Cristo niet afhankelijk van het toerisme. Het dorp beschikt nog steeds over een aardige vissersvloot.

Mallorca staat bekend om zijn prachtige parels, die deels sinds de 19e eeuw in Porto Cristo gemaakt worden. Deze synthetische parels, gemaakt van glas met een speciale coating, zijn wereldwijd beroemd om hun kwaliteit en glans. Ze bieden een stijlvol alternatief voor echte parels, perfect voor sieradenliefhebbers die zoeken naar betaalbare elegantie.

Overnachten in Porto Christo

Voor een comfortabel verblijf biedt Hotel THB Felip een charmante optie direct aan het strand, perfect voor zowel ontspanning als avontuurlijke uitjes. Met een wellnesscentrum en een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee, is dit hotel ideaal voor koppels die op zoek zijn naar een romantisch uitje. Son Mas Hotel Rural, gelegen op een rustig landgoed buiten het stadje, biedt luxe en privacy in een gerestaureerde 17e-eeuwse villa. Voor een meer budgetvriendelijke optie is Aparthotel PortoDrach een uitstekende keuze, met ruime appartementen en een fantastische locatie nabij de jachthaven. Elk van deze hotels in Porto Cristo biedt een unieke manier om de rustige schoonheid van de regio te ervaren.

Porto Cristo staat bekend om zijn grotten. Er zijn in het dorp twee grote grotten te vinden. De bekendste zijn de Cuevas del Drach deze grot staat bekend om zijn prachtige stalagmieten en stalactieten. Anders dan veel grotten die we in Nederland en België kennen zijn de grotten in Porto Cristo een stuk warmer. Bijzonder aan de Cuevas del Drach is het klassieke concert dat op het einde van de grot vanaf een bootje gegeven wordt. Het ondergrondse meer in de Cueves del Drach behoort met een oppervlakte van 177 bij 33 meter tot de grootste ondergrondse meren ter wereld.

De andere grot bij Porto Cristo is de Cuevas del Hams. Deze grot is iets kleiner, maar daarom niet minder indrukwekkend. Een rondleiding in deze grot wordt ook afgesloten met een klassiek concert.

Mede door de aanwezigheid van deze twee grotten behoort Porto Christo tot één van de populairste bestemmingen op Mallorca. Op Tui.nl vind je beste vakantie aanbiedingen in Porto Christo en de andere dorpen en plaatsen op Mallorca

Hier ligt Porto Cristo

Weersverwachting Porto Cristo

vandaag
29° / 22°
morgen
29° / 22°
13 jul
27° / 22°
14 jul
28° / 21°
15 jul
30° / 22°
Meer weer van Porto Cristo op klimaatinfo.nl

Meer informatie