Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Alcúdia

Alcúdia is een plaats en een gemeente in het noordwestelijke deel van Mallorca. Alcúdia is het oudste stadje van Mallorca. Een deel van de oude stadsmuren zijn nog steeds in tact.

Alcúdia is gesticht ten tijde van de Arabische overheersing op het eiland Mallorca niet ver van de verwoeste stad Pollentia. Het oude binnenstad van Alcúdia is nog bijna compleet ommuurd, de parochiekerk San Jaime maakt deel uit van deze oude vesting. Het ommuurde deel van de stad verkeerd nog in een prachtige staat met gezellige straatjes met allerlei leuke winkeltjes en restaurantjes. Zo gauw je buiten het ommuurde deel van de stad komt dan bevind je je gelijk in een hele andere wereld. Het historische centrum van Alcúdia is autovrij.

Net buiten het historische centrum van Alcúdia liggen de resten van de historische stad Pollentia. Deze stad kende een grote groei in de eerst een tweede eeuw na Christus. De stad werd gepland aangelegd en nog steeds zijn de resten van de riolering, de watertoevoer en de funderingen van enkele oude huizen en villa’s te zien. De resten van deze stad werden al in de zeventiende eeuw ontdekt maar pas in het begin van de twintigste eeuw werd er een begin gemaakt met de opgravingen. Nog steeds worden er ieder jaar nieuwe ontdekkingen gedaan op de site. In het Pollentia Monografisch museum zijn er verschillende vondsten te zien.

Niet ver van Alcúdia ligt de Puerto Alcúdia deze oude vissershaven is tegenwoordig één van de populairdere toeristische bestemmingen in het noordelijke deel van Mallorca. Puerto Alcúdia staat voornamelijk bekend om zijn prachtige haven en zijn vele horecagelegenheden.

Hier ligt Alcúdia

Weersverwachting Alcúdia

vandaag
32° / 23°
morgen
30° / 25°
13 jul
27° / 23°
14 jul
30° / 23°
15 jul
31° / 24°
Meer weer van Alcúdia op klimaatinfo.nl

Meer informatie