Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Artà

Artà is een kleine plaats in het noordoosten van Mallorca in de gelijknamige gemeente. Artà staat bekend om zijn twee prachtige kerken die via steile weggetjes en trappen te bereiken zijn.

Het plaatsje Artà is ontstaan on de dertiende eeuw ten tijde van de Moorse overheersing op Mallorca. De versterkte vesting van Artà is echter van voor deze periode. De regio rond Artà wordt al veel langer bewoond. Al van ver voor onze jaarteling zijn bewijzen van permanente bewoning gevonden op dit deel van Mallorca. Het was pas na de verovering van Mallorca dat Atrà qua inwoners behoorlijk begon te groeien. In de negentiende eeuw brak de pest uit in Artà. Hieraan overleed het merendeel van de bevolking van het stadje. Tegenwoordig is Artà een rustig stadje in het noordoostelijke deel van Mallorca dat minder gekend is door het massatoerisme.

 

Artà wordt gedomineerd door de ommuurde San Salvador kerk en de gotische kerk. Vanuit het dorp kun je via een steile weg naar boven en een trap bij deze twee kerken komen. Vanaf de muren van de San Salvadorkerk heb je een prachtig uitzicht over de omgeving rondom Artà. De kerk zelf is van binnen een mooie maar eenvoudige kerk. Er is een ruimte ingericht die je de geschiedenis van de van de kerk verteld.

Een andere bezienswaardigheid in het stadje zijn de grotten van Atrà. De grotten van Artà zijn de grootste grotten op Mallorca. Al in de middeleeuwen werden deze grotten gebruik om te schuilen tegen aanvallen. Tegenwoordig zijn de grotten van Artà een populaire bezienswaardigheid. Een rondleiding langs de hoogtepunten van deze grotten duurt ongeveer drie kwartier.

Hier ligt Artà

Weersverwachting Artà

vandaag
14° / 10°
morgen
16° / 9°
7 dec
17° / 7°
8 dec
16° / 12°
9 dec
15° / 10°
Meer weer van Artà op klimaatinfo.nl

Meer informatie