Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Valldemossa

Valldemossa is een schitterend klein dorp op het Spaanse eiland Mallorca. Het dorp is de laatste jaren uitgeroeid tot één van de mooiste bezienswaardigheden van Mallorca. Het dorp dankt zijn bekendheid aan de componist Chopin.

Valldemossa dankt zijn bestaan recht voornamelijk aan het Kartuizerklooster dat in het centrale deel van het dorp ligt. Dit klooster was oorspronkelijk het paleis van de Koning Sancho maar werd in de veertiende eeuw omgebouwd tot klooster. Het oude klooster kan men tegenwoordig tegen betaling bezoeken. De prachtig aangelegde tuin van het klooster kun je echter wel gratis bezoeken.

De beroemde Poolse componist Fredric Chopin heeft enkele maanden van zijn leven in het Kartuizerklooster gewoond samen met de schrijfster George Sand. In deze periode kan je als particulier een ruimte in het klooster huren. Een borstbeeld van de componist voor het klooster herinnerd nog steeds aan zijn verblijf in Valldemossa.

Valldemossa is het geboortedorp van de Spaanse heilige Santa Catalina Tomàs. Haar geboortehuis is omgebouwd tot een kapel en er zijn meerdere plaquettes van deze heilige in het dorp te vinden. Door deze twee beroemde inwoners is Vallodomossa uitgegroeid tot één van de populairste bergdorpen in de Serra de Tramuntana. Dit is vooral te merken aan de vele terrassen en de toeristische winkels die er in het dorp te vinden zijn.

Hier ligt Valldemossa

Weersverwachting Valldemossa

vandaag
18° / 9°
morgen
20° / 11°
24 mrt
23° / 13°
25 mrt
18° / 10°
26 mrt
20° / 10°
Meer weer van Valldemossa op klimaatinfo.nl

Meer informatie