Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Port d’Andratx

Port d’Andratx is een kleine dorpje in de gemeente Andratx in het zuidwestelijke deel van Mallorca. Port d’Andratx staat bekend als één van de mondaine kustplaatsen op Mallorca.

Het gebied rondom Port d’Andratx wordt al erg lang bewoond al in de tiende eeuw voor Christus werd het gebied bewoond. Deze bewoners waren verantwoordelijk voor de bouw van verschillende Talaiot. Dit zijn grote bouwwerken die op verschillende plaatsen in Menorca en op Mallorca te vinden zijn. In de eerste eeuw voor Christus zijn het de Romeinen die zich hier vestigen. Later wordt het gebied nog bewoond door de Moren. De echte ontwikkeling van het dorp komt pas op gang in de jaren zestig van de vorige met de opkomst van het toerisme.

Het ene deel van de haven van Port d’Andratx wordt nog steeds gebruikt door een kleine vissersvloot. Deze vissersvloot wordt in de zomermaanden bijna verdrongen door de vele jachten en zeilschepen die in de haven liggen. De jachthaven van Port d’Andratx is de belangrijkste toeristische trekpleister van het dorp. Rondom de jachthaven zijn er tal van leuke barretjes en restaurantjes te vinden. Op de boulevard van Port d’Andratx zijn enkele kunstwerken te vinden. Net als veel andere kustplaatsen in Mallorca is er in de buurt van deze haven altijd een te kort aan parkeerplaatsen.

Bijzonder aan Port d’Andratx is dat er geen strand is maar alleen een haven. Er is wel een klein stukje zand te vinden net naast de jachthaven maar dit mag de naam strand niet dragen. In vergelijking met veel andere badplaatsen in Mallorca is Port d’Andratx een stuk rustiger.

Hier ligt Port d’Andratx

Weersverwachting Port d’Andratx

vandaag
27° / 21°
morgen
26° / 21°
4 okt
26° / 21°
5 okt
25° / 21°
6 okt
25° / 21°
Meer weer van Port d’Andratx op klimaatinfo.nl

Meer informatie