Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Capdepera

Capdepera is een kleine gemeente en een dorp in het noordoostelijke deel van Mallorca. Het dorp staat voornamelijk bekend om de Burcht van Capdepera.

De Burcht van Capdepera is gebouwd in de veertiende eeuw om dit deel van het eiland te beschermen. Lang is het niet meer dan een versterkte vesting geweest. Aan het eind van de zestiende eeuw waren er ongeveer 125 huizen binnen de muren van het kasteel te vinden. Deze huizen werden beschermd door de versterkte muren van de Burcht van Capdepera. Toen deze verdedigingsmuren overbodig werden breidde het dorp zich steeds verder uit. Als je door het dorp loopt dan kun je goed aan de verschillende bouwstijlen zien hoe het dorpje door de eeuwen heen is gegroeid. Bijzonder is dat je vanaf het kasteel het nabij gelegen eiland Menorca kunt zien.

 

Capdepara ligt inlands het kustgelegen deel van het dorpje staat bekend als Cala Ratjada. Dit dorp was eerst een klein stil vissersdorpje maar is door de jaren heen een steeds populairdere toeristische bestemming geworden. Verwacht er echter niet de grote toeristische toestroom als in veel andere kustplaatsen in Mallorca. Cala Radjada is een pittoresk vissersdorp dat nog veel van zijn oude charme heeft weten te behouden.

Van de originele Burcht in Capdepera is niet al te veel bewaard gebleven alleen het huis van de gouverneur en de San Juan kerk zijn bewaard gebleven. Deze twee gebouwen zijn net als de muren van de vesting prachtig gerestaureerd nadat het kasteel in de vorige eeuw bijna tot een bouwval was geworden. Het kasteel kwam in 1983 in handen van de gemeente om vervolgens compleet gerenoveerd te worden. Tegenwoordig behoord het Burcht van Capdepera tot de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Mallorca.

Hier ligt Capdepera

Weersverwachting Capdepera

vandaag
21° / 15°
morgen
22° / 15°
19 mei
21° / 16°
20 mei
20° / 16°
21 mei
21° / 16°
Meer weer van Capdepera op klimaatinfo.nl

Meer informatie