Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Deià

Deià is een klein kustdorp in de heuvels van Serra de Tramuntana op het Spaanse eiland Mallorca. De hoger gelegen delen van het dorp kijken uit over de Middellandse Zee. Enkele bekende wereldsterren hebben tweede huis in het dorpje Deià.

Het dorp Deià is gesticht door de Moren ergens tussen de tiende en de dertiende eeuw. De naam Deià is dan ook een verbastering van het Moorse woord voor dorp. Op het hoogste punt van het dorp vindt je de kerk die door een kruisweg te bereiken is. De Kruisweg bestaat uit een steile weg naar bovenlangs enkele van de mooiste huizen van Deià. Bijna alle huizen in het dorp hebben dezelfde uitstraling dit voornamelijk door de groen geverfde shutters.

Het dorp had al vroeg een aantrekkingskracht op artiesten. Het was de schrijver Robert Graves die hier in de jaren dertig van de vorige eeuw kwam wonen. De schrijver van boeken zoals Lawrence of Arabia en I Claudius heeft hier tot aan zijn dood in 1985 gewoond. De schrijver ligt begraven op de begraafplaats naast de kerk van het dorp. In het voormalige huis van de schrijver is er tegenwoordig een museum gevestigd.

Er loopt een doorgaande weg door het dorp. Dit is gelijkt de enige weg in Deià die een beetje te rijden is met de auto. Het wegenplan in het dorp bestaat uit een wirwar van kleine eenrichtingstraatjes waar je alleen maar kan hopen om geen ander verkeer tegen te komen. Dit dan ook wel weer gelijk de charme van het dorp.

Hier ligt Deià

Weersverwachting Deià

vandaag
20° / 16°
morgen
16° / 12°
3 apr
14° / 13°
4 apr
13° / 6°
5 apr
14° / 5°
Meer weer van Deià op klimaatinfo.nl

Meer informatie