Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ibiza

Mooiste dorpjes van Ibiza

De aandacht op televisie en in de bioscoop voor het eiland Ibiza heeft ervoor gezorgd dat Ibiza tot de topbestemmingen is gaan horen onder Nederlandse toeristen die in de zomermaanden op vakantie gaan. Per week vliegen duizenden Nederlanders richting de verschillende bestemmingen op Ibiza. Het mooie van Ibiza is dat het eiland verschillende gezichten heeft. Aan de ene kant is Ibiza spiritueel te noemen, aan de andere kant heb je het uitgaansleven dat Ibiza zoveel bekendheid gebracht heeft. De typische Ibizasound is een begrip geworden binnen de muziekindustrie. Al jarenlang vliegen bekende DJ’s naar Ibiza om muziek te draaien in de vele clubs die het eiland telt.

Voor wie geen zin heeft in al die drukte heeft Ibiza ook een rustige kant. Er zijn plekken waar je nog ongestoord kunt genieten en chillen, zonder dat andere mensen die rust verstoren. Eerlijkheidshalve moet wel gezegd worden dat dit in het echte hoogseizoen wel iets lastiger is. 

Op de website www.ibizavoorbeginners.nl lees je uitgebreide informatie en tips over Ibiza en de plaatsen op Ibiza. 

Cala Vadella

Ibiza

Cala Vadella is eigenlijk een strand, waarbij de hoeveelheid voorzieningen zo groot is geworden dat er uiteindelijk sprake is van een klein dorpje. Cala Vadella is geconcentreerd rondom het fijne zandstrand.

Cala de San Vicente

Ibiza

Cala de San Vicente, ook wel Cala de Sant Vicent genoemd, is een kleine badplaats gelegen in het noordoosten van het eiland Ibiza. Het is vernoemd naar de gelijknamige baai en strand.

Es Canar

Ibiza

Mijn persoonlijke mening is dat Es Canar eigenlijk niet tot de mooiste dorpjes van Ibiza behoort. Uit ervaring weet ik dat anderen daar anders over denken. We laten u als bezoeker oordelen.

Playa d'en Bossa

Ibiza

Een heerlijk zandstrand van twee kilometer lang, hippe hotels en een levendig uitgaansleven zorgen ervoor dat Playa d’en Bossa voor jong publiek dé vakantiebestemming van Ibiza is.

Sant Antoni de Portmany

Ibiza

Sant Antoni de Portmany is een toeristenplaats in het westen van het eiland Ibiza. Waarschijnlijk zullen redelijk wat mensen die San Antonio kennen hun wenkbrauwen fronsen als ze het dorp hier als één van de mooiste dorpjes van Ibiza vermeld zien staan.

Sant Carles de Peralta

Ibiza

Sant Carles de Peralta is een rustig dorp gelegen in het binnenland van Ibiza. Die rust wordt een keer per week verstoord door de hippiemarkt Las Dalias, die aan de rand van het dorp gehouden wordt.

Santa Eulalia

Ibiza

Santa Eulalia del Río is een dorp gelegen aan de oostkust van het eiland Ibiza. Met ruim dertigduizend inwoners is de gemeente één van de grotere plaatsen op Ibiza.

Santa Gertrudis de Fruitera

Ibiza

Santa Gertrudis de Fruitera is een dorp dat in het geografische hart van het eiland Ibiza ligt. Het dorp wordt gezien als het centrum voor foodies vanwege de vele restaurants en winkeltjes met biologische producten.