Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Santa Eulalia

Santa Eulalia del Río is een dorp gelegen aan de oostkust van het eiland Ibiza. Met ruim dertigduizend inwoners is de gemeente één van de grotere plaatsen op Ibiza.

Santa Eulària des Riu is de Nederlandse benaming voor Santa Eulalia del Río. De plaats is gezegend met prachtige stranden, een gezellige autovrije wandelboulevard en voldoende winkeltjes, bars en restaurants. Santa Eulalia del Río is echter een plek waar het ontbreekt aan een heftig uitgaansleven. Dit is een ideaal dorp voor gezinnen met kinderen en oudere koppels die niet op zoek zijn naar het heftige clubleven op Ibiza.

Het hart van het dorp wordt gevormd door de Passeig de s’Alamera. Deze deels autovrije straat loopt vanaf het strand richting het fraaie gemeentehuis. Overdag vind je op het centrale deel van dit plein diverse kraampjes waar allerlei sieraden, kunstvoorwerpen en andere hoofdzakelijk handgemaakte artikelen verkocht worden.

Het gemeentehuis stamt uit het jaar 1795 en is recentelijk gerestaureerd. Het is een van de weinige authentieke oude gebouwen in Santa Eulalia del Río. De bouwstijl is typerend voor het einde van de achttiende eeuw in deze regio.

De stranden van Santa Eulalia del Río bestaan hoofdzakelijk uit fijne zandstranden. Door de vrij beschutte ligging is het strand een prima familiestrand. Centraal op het strand is er een aparte veranda voor mensen met een rolstoel. Douches, ligbedden en parasols zijn aanwezig op het strand voor wie die daar behoefte aan heeft. Voor het gebruik van ligbedden en parasols moet je betalen.

Hier ligt Santa Eulalia

Weersverwachting Santa Eulalia

vandaag
27° / 19°
morgen
24° / 18°
16 jun
25° / 17°
17 jun
27° / 19°
18 jun
27° / 20°
Meer weer van Santa Eulalia op klimaatinfo.nl

Meer informatie