Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Es Canar

Mijn persoonlijke mening is dat Es Canar eigenlijk niet tot de mooiste dorpjes van Ibiza behoort. Uit ervaring weet ik dat anderen daar anders over denken. We laten u als bezoeker oordelen.

Es Canar is een bescheiden toeristenbolwerk in het oosten van het eiland Ibiza. Het dorp is in de jaren zeventig van de vorige eeuw ontstaan op een tekentafel. Vakantieclubs, commerciële panden, hotels en uitgaansgelegenheden liggen rondom een baai met een vrij lang maar smal zandstrand. Es Canar zal voor velen alles bieden wat ze zoeken op vakantie. Het dorp blinkt echter nergens in uit. Het is niet de hipste plaats van het eiland, je vindt er niet de mooiste stranden, hier zitten niet de beste beachclubs en dit is niet de beste plek om te winkelen. Het is middelmaat wat de klok slaat.

Omdat het dorp ontworpen is op een vergelijkbare manier als badplaatsen elders in Spanje ontbreekt het ook volledig aan een eigen karakter. Es Canar had net zo goed op Mallorca, op Tenerife of ergens aan de Costa Brava kunnen liggen.

Argumenten waar mensen mee komen die Es Canar wel een leuk dorp vinden is het strand (maar daarvan vind je op Ibiza veel mooiere) en de aanwezigheid van hippiemarkt Punta Arabi. Deze grootste hippiemarkt van Ibiza wordt in het zomerseizoen iedere woensdag gehouden van 10 tot 19 uur aan de rand van het dorp. Hier komen wekelijks duizenden bezoekers op af. Deze hippiemarkt is samen met de Las Dalias hippiemarkt in Sant Carles de Peralta één van de grote attracties van het eiland.

Populaire spot in Es Canar is Jacaranda Lounge. Hier kun je overdag en ‘s avonds eten, drinken, zwemmen en loungen. Andere uitgaansgelegenheden in Es Canar proberen vooral op prijs te concurreren. Biertjes voor 1 euro en twee voor de prijs van één tijdens zogenaamde ‘happy hours’ moeten ervoor zorgen dat ook de minder hippe plekken aan hun klantjes komen.

Hier ligt Es Canar

Weersverwachting Es Canar

vandaag
24° / 20°
morgen
26° / 21°
16 jun
24° / 21°
17 jun
23° / 21°
18 jun
23° / 22°
Meer weer van Es Canar op klimaatinfo.nl

Meer informatie