Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sant Antoni de Portmany

Sant Antoni de Portmany is een toeristenplaats in het westen van het eiland Ibiza. Waarschijnlijk zullen redelijk wat mensen die San Antonio kennen hun wenkbrauwen fronsen als ze het dorp hier als één van de mooiste dorpjes van Ibiza vermeld zien staan.

Als we eerlijk zijn is Sant Antoni de Portmany niet direct een idyllisch dorp te noemen waar dichters van dromen en waar schilders door geïnspireerd raken. Onze bestemming zou Sant Antoni de Portmany ook niet zijn tijdens een vakantie op Ibiza. Er zijn andere plekken die onze voorkeur hebben. Het voormalige vissersdorp is uitgegroeid tot een badplaats waar vooral het beton van appartementen en hotels het straatbeeld bepalen. Daartussen vind je veel winkels en restaurants zoals je ze in elke Spaanse badplaats aan zou kunnen treffen. En toch komen ieder jaar duizenden toeristen, hoofdzakelijk uit Groot-Brittanië, naar Sant Antoni de Portmany. Dat is vanwege het strand en de ondergaande zon.

Er zijn weinig plekken op Ibiza waar je zo goed van de zonsondergang kunt genieten dan in Sant Antoni de Portmany. De ligging aan de westelijke kust zorgt ervoor dat er voldoende plekken in het plaatsje zijn waar je een prachtige zonsondergang kunt bewonderen, mits de weersomstandigheden dat toelaten uiteraard. Sterker nog, het is een complete industrie geworden. Wie zich een beetje verdiept in de muziek die op Ibiza gedraaid wordt die zal zeker de naam Café del Mar kennen. De CD’s van Café del Mar komen van de gelijknamige horecagelegenheid die in 1980 haar deuren opende in Café del Mar. Nog steeds komen iedere avond honderden mensen naar Café del Mar en inmiddels ook andere sunsetbars in Sant Antoni om te loungen.

Café del Mar, de clubs Es Paradis en Eden en het strand zorgen ervoor dat Sant Antoni de Portmany toch een vermelding op mooistedorpjes.nl mag hebben. Ondanks het massatoerisme in betonnen blokken.

Hier ligt Sant Antoni de Portmany

Weersverwachting Sant Antoni de Portmany

vandaag
29° / 22°
morgen
30° / 24°
13 jul
27° / 24°
14 jul
29° / 22°
15 jul
29° / 23°
Meer weer van Sant Antoni de Portmany op klimaatinfo.nl

Meer informatie