Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cala de San Vicente

Cala de San Vicente, ook wel Cala de Sant Vicent genoemd, is een kleine badplaats gelegen in het noordoosten van het eiland Ibiza. Het is vernoemd naar de gelijknamige baai en strand.

De badplaats bestaat uit een bijna vierhonderd meter lang prachtig zandstrand, dat licht gebogen ligt rondom een baai met helder water zoals je dat eigenlijk in het Caribisch gebied verwacht. Het fijne zandstrand is alleen iets donkerder van kleur dan een gemiddeld tropisch strand zoals je ze aantreft op Aruba, Curacao of de Dominicaanse Republiek. Ook ontbreekt de typisch tropische begroeiing. Wel ligt er langs het dertig meter brede zandstrand een autovrije wandelpromenade.

Het strand is voorzien van douches en je kunt er zowel ligbedden als parasols huren. Langs de wandelpromenade zijn er verschillende bars, restaurants en een enkele winkel te vinden. Parkeren doe je op de twee parkeerterreinen die aan beide uiteindes van de badplaats te vinden zijn.

Behalve het strand biedt Cala de San Vicente zelf geen noemenswaardige bezienswaardigheden. De bebouwing bestaat uit in goede staat verkerende toeristische gebouwen. Houd er rekening mee dat de golfslag soms vrij nadrukkelijk aanwezig kan zijn en dat er ook kans is op een wind die opsteekt. Op warme dagen is een briesje overigens meer dan welkom in Cala de San Vicente.

Hier ligt Cala de San Vicente

Weersverwachting Cala de San Vicente

vandaag
27° / 20°
morgen
26° / 21°
16 jun
26° / 21°
17 jun
27° / 22°
18 jun
28° / 23°
Meer weer van Cala de San Vicente op klimaatinfo.nl

Meer informatie