Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sant Carles de Peralta

Sant Carles de Peralta is een rustig dorp gelegen in het binnenland van Ibiza. Die rust wordt een keer per week verstoord door de hippiemarkt Las Dalias, die aan de rand van het dorp gehouden wordt.

Ieder zaterdag in de zomermaanden wordt het dorp overspoeld door toeristen die de Las Dalias hippiemarkt bezoeken. Deze druk bezochte hippiemarkt, die veelal gezien wordt als dé hippiemarkt van het eiland, trekt op zaterdagen duizenden bezoekers. Las Dalias ligt niet in het centrum van het dorp, maar wordt gehouden iets ten zuiden van Sant Carles de Peralta. Op die dagen parkeer je tegen betaling op een van de parkeerterreinen die rondom Las Dalias te vinden zijn.

Hoewel de hippiemarkt niet de oudste van Ibiza is, wordt deze nog wel als de meest authentieke van het eiland gezien. Dat komt omdat Sant Carles de Peralta al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw de plek is waar hippies en intellectuelen neerstreken.

De andere zes dagen van de week is Sant Carles de Peralta een rustig dorp. Lokale bewoners (waaronder nog steeds hippies) en toeristen genieten hier van een hapje, ene drankje en de relaxte sfeer van het dorp. Kenmerkend gebouw in het hart van Sant Carles de Peralta is de uit 1785 stammende witte kerk. Naast de kerk zit Bar Anita. Deze bar is een begrip op Ibiza. Het is nog steeds een plek waar hippies zich verzamelen. Tegenwoordig zie je wel meer toeristen in de bar die op zoek zijn naar de hippies dan echte hippies. De meeste overgebleven hippies zijn overdag actief op andere (hippie)markten op het eiland.

Hier ligt Sant Carles de Peralta

Weersverwachting Sant Carles de Peralta

vandaag
29° / 22°
morgen
28° / 23°
13 jul
26° / 23°
14 jul
28° / 23°
15 jul
31° / 23°
Meer weer van Sant Carles de Peralta op klimaatinfo.nl

Meer informatie