Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Santa Gertrudis de Fruitera

Santa Gertrudis de Fruitera is een dorp dat in het geografische hart van het eiland Ibiza ligt. Het dorp wordt gezien als het centrum voor foodies vanwege de vele restaurants en winkeltjes met biologische producten.

Santa Gertrudis, zoals Santa Gertrudis de Fruitera vaak kortweg genoemd wordt, is ook eigenlijk het culinaire hart van Ibiza. In en rondom Santa Gertrudis worden diverse biologische producten geteeld en verkocht. Het hart van Santa Gertrudis wordt gedomineerd door een aantal goede tot zeer goede restaurants. Deze zijn gelegen rondom de uit 1797 stammende kerk. De façade van de kerk heeft al meerdere aanpassingen ondergaan, net als de klokkentoren.

Wie Santa Gertrudis overdag bezoekt die kan in de ochtenduren inkopen doen bij de verschillende winkeltjes. Je koopt hier o.a. heerlijke kazen, vers fruit en smaakvolle Spaanse worstjes die veelal van biologische afkomst zijn. Tegen lunchtijd sluiten de meeste winkels hun deuren. Zowel locals als toeristen zitten dan vooral op de terrasjes van de restaurants.

Santa Gertrudis heeft de afgelopen decennia een groeispurt gehad die veroorzaakt is door de toestroom van buitenlanders. Fransen, Duitsers en Italianen hebben in Santa Gertrudis hun nieuwe woonplaats gevonden. Dit zie je ook terug op de menukaarten van de restaurants. Behalve een aantal Spaanse klassiekers zie je redelijk veel buitenlandse lekkernijen op de kaart staan.

Het beste moment om Santa Gertrudis te bezoeken is in de avonduren. De terrassen stromen dan langzaam vol en de boetieks zijn geopend. Behalve lokale lekkernijen kun je in Santa Gertrudis dan ook snuffelen naar typische Ibiza mode. Een uitstapje naar Santa Gertrudis de Fruitera is vooral populair onder toeristen die in de directe omtrek in vakantie in een villa huren.

Hier ligt Santa Gertrudis de Fruitera

Weersverwachting Santa Gertrudis de Fruitera

vandaag
29° / 21°
morgen
30° / 24°
13 jul
27° / 24°
14 jul
29° / 22°
15 jul
29° / 23°
Meer weer van Santa Gertrudis de Fruitera op klimaatinfo.nl

Meer informatie