Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Asturië

Mooiste dorpjes van Asturië

Asturië is een regio in het noordwestelijke deel van Spanje. De autonome regio is genoemd naar het voormalige Koninkrijk Asturië dat ongeveer op dezelfde plaats te vinden was. Asturië grenst aan de regio’s Galicië, Cantabrië en Castilië en Leon. Inhet noorden grenst de regio aan de golf van Biskaje. De hoofdstad van de regio is Oviedo. Andere grote, bekende en populaire plaatsen in de regio zijn Gijón, Llanes, Ribadesella, Avilés Cangas de Onís, Covadonga en Luarca. De mooiste plaatsen, dorpen en steden zijn te vinden langs de kustlijn van de regio. In de vele kleine vissersplaatsen lijkt het soms alsof de tijd heeft stilgestaan. Het merendeel van de kustgelegen dorpen zijn gebouwd rondom de historische haven die op de meeste plaatsen nog steeds het middelpunt vormt. Aan deze haven zijn vaak de gezelligste terrassen te vinden waar je aan het einde van de avond kunt genieten van prachtige zonsondergangen.

Cudillero

Asturië

Cudillero is een dorp in het centraal noordelijke deel van de regio Asturië. Het dorp is in de wintermaanden een slaperig vissersdorp maar ontpopt zich in de zomermaanden tot een geliefde toeristische bestemming.

Luarca

Asturië

Luarca is een dorp in het noordwestelijke deel van het Prinsdom Asturië. Het dorp is de hoofdplaats van de gemeente Valdés. Dorp is gebouwd op de hellinmgen van de revier de Rio Negro die bij Luarca in de Golf van Biskaje stroomt.

Puerto de Vega

Asturië

Puerto de Vega is een dorpje en parochie in het noordwestelijke deel van de regio Asturië. De parochie Puerto de Vega is onderverdeel in vier delen. De haven van Puerto de Vega kijkt uit over de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje.

Tapia de Casariego

Asturië

Tapia de Casariego is een klein dorp en gemeente in het noordwestelijke deel van de regio Asturië. Het dorp is met name door de prachtige stranden en om zijn uitstekende surfspots erg geliefd bij de meeste toeristen.