Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tapia de Casariego

Tapia de Casariego is een klein dorp en gemeente in het noordwestelijke deel van de regio Asturië. Het dorp is met name door de prachtige stranden en om zijn uitstekende surfspots erg geliefd bij de meeste toeristen.

Het huidige grondgebied van Tapia de Casariego behoorde tot het koninkrijk van Asturië. Dit werd gesticht in het begin van de achtste eeuw en later zou veranderen in het Koninkrijk León. Later zou dit dan weer onderdeel gaan uitmaken van het Koninkrijk Castillië. In de eeuwen die volgenden werd het gebied waar Tapia de Casariego te vinden is meerdere malen veroverd en heroverd. Dit omdat het dorp is het bezit is van één van de belangrijkste havens van deze regio. Vandaag de dag is de vissershaven nog slechts een klein onderdeel van de inkomsten van het dorp. In de haven zijn vandaag de dag bijna net zoveel jachten van toeristen te vinden als vissersboten.

De meeste restaurants hotels en bars zijn te vinden in de omgeving van de oude vissershaven Puerto de Tapia. In de zomermaanden kun je hier heerlijk op het terras zitten uitkijkend over de haven terwijl jachten en vissersboten de haven in en uit varen. Voor de haven van Tapia de Casariego ligt het Taipa faro eiland. Hierop is zoal de naam al doet vermoeden de vuurtoren van het dorp te vinden.

Net buiten het dorp stroomt de Porcia. Dit is een kleine rivier van ongeveer dertig kilometer die ontspringt in de Sierra de la Bobia en uitmondt op het Porcia strand. Dit strand is gelijk één van de mooiste en drukst bezochte stranden in de buurt van Tapia de Casariego. Bij hoog water staat heel het strand onder water op enkele eilandjes na. Het strand is met name geliefd bij wandelaars maar ook bij gezinnen met kinderen aangezien het strand zich perfect leent voor vissen, snorkelen en duiken.

Hier ligt Tapia de Casariego

Weersverwachting Tapia de Casariego

vandaag
22° / 11°
morgen
20° / 14°
14 apr
18° / 13°
15 apr
14° / 12°
16 apr
15° / 10°
Meer weer van Tapia de Casariego op klimaatinfo.nl

Meer informatie