Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Puerto de Vega

Puerto de Vega is een dorpje en parochie in het noordwestelijke deel van de regio Asturië. De parochie Puerto de Vega is onderverdeel in vier delen. De haven van Puerto de Vega kijkt uit over de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje.

Puerto de Vega is van oudsher een klein vissersdorp dat nog een echte samenleving is. Het dorp heeft door de jaren heen verschillende prijzen gewonnen, zo is het dorp uitgeroepen tot het mooiste dorp van Asturië en kreeg het de prijs voor de best binnenstad van de regio. Dit alles maakt Puerto de Vega tot een must see als je in dit deel van Asturië bent. Met name de oude vissershaven en de prachtig gekleurde huizen eromheen behoren tot de belangrijkste trekpleisters van het dorp. Het dorp voelt door de vele kleine kronkelige straatjes en steegjes aan als een doolhof. Eenmaal bij de haven laat het dorp zijn ware schoonheid zien.

 

Een van de belangrijkste gebouwen in het dorp is de Santa Maria. Deze kerk is te vinden in de wijk alto in het oude centrum van het dorp. De barokke gevel van de kerk stamt uit de tweede helft van de achttiende eeuw. De façade bestaat uit twee toren met daartussen een klok. Binnen in de kerk is een prachtig Rococo altaar te vinden. Andere bezienswaardigheden in het dorp zijn de Alvaro Navia Osorio, de oude vismarkt bij de haven en het zestiende-eeuwse fort.

Veel toeristen die Puerto de Vega bezoeken brengen ook een bezoek aan één van de twee stranden die in de directe omgeving van het dorp liggen. Dit zijn Playa de Frexulfe te westen van het dorp en Playa de Barayo enkele kilometers ten oosten van het dorp.

Hier ligt Puerto de Vega

Weersverwachting Puerto de Vega

vandaag
12° / 9°
morgen
14° / 10°
29 feb
13° / 9°
1 mrt
11° / 7°
2 mrt
8° / 4°
Meer weer van Puerto de Vega op klimaatinfo.nl

Meer informatie