Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Luarca

Luarca is een dorp in het noordwestelijke deel van het Prinsdom Asturië. Het dorp is de hoofdplaats van de gemeente Valdés. Dorp is gebouwd op de hellinmgen van de revier de Rio Negro die bij Luarca in de Golf van Biskaje stroomt.

Luarca is één van de dorpen in Asturië aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Tenminste voor degene die de noordelijke variant van deze route lopen. Mede door de ligging aan deze route is Luarca een steeds populairder wordende toeristische bestemming aan het worden. Het centrum van het dorp wordt gevormd door de vissershaven. Rond deze haven zijn er verschillende restaurants en barretjes te vinden waar je heerlijk kunt terwijl je prachtig uitzicht hebt over de Golf van Biskaje en de Atlantische Oceaan. Naast vissersboten zijn er in de haven ook behoorlijk wat pleziervaartuigen te vinden.

De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp is het Palacio del Marqués de Ferrera. Het Paleis van de markies is een prachtig paleiscomplex dat bestaat uit twee vleugels die met elkaar verbonden zijn met een boog. Het oudste deel van het complex stamt uit de zestiende eeuw, de rest uit de achttiende eeuw. Door de vele renovaties en herstelwerkzaamheden heeft het paleis door de eeuwen heen wel zijn oorspronkelijk karakter verloren. Toch kun je nog steeds goed zijn oude glorie zien als langs de verschillende oude gebouwen en kerk loopt.

Een andere bekende bezienswaardigheid van Luarca is de vuurtoren van Luarca. De Faro de Luarca is te vinden midden in het centrum van het dorp. De vuurtoren is gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw en heeft voor een vuurtoren een vrij open karakter. Dit maakt het tot één van de mooiste gebouwen van het dorpje. De vuurtoren doet tevens dienst als uitkijkpunt.

Hier ligt Luarca

Weersverwachting Luarca

vandaag
22° / 16°
morgen
19° / 16°
23 sep
19° / 14°
24 sep
27° / 12°
25 sep
21° / 13°
Meer weer van Luarca op klimaatinfo.nl

Meer informatie