Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cudillero

Cudillero is een dorp in het centraal noordelijke deel van de regio Asturië. Het dorp is in de wintermaanden een slaperig vissersdorp maar ontpopt zich in de zomermaanden tot een geliefde toeristische bestemming.

Een van de belangrijkste redenen dat Cudillerro geliefd is bij de toeristen is het Quintas de Selgas, een negentiende-eeuws paleis dat vandaag de dag dienst doet als museum. In dit museum zijn verschillende werken te vinden van middeleeuwse kunstenaars waaronder een aantal werken van Goya. In het museum zijn tevens werken van El Greco, Rubens en Luca Giordano. Het absolute hoogtepunt van de collectie is het schilderij van Hannibal de veroveraar die Italië voor het eerst ziet vanaf de Alpen van Goya. Naast schilderijen zijn er in het museum verschillende sculpturen, en gebruiksvoorwerpen te vinden. De collectie van het museum bestaat uit de privé collectie van de familie Selgas-Falade. Wil je het museum bezoeken dan kun je het beste van te voren even telefonisch contact zoeken de openingstijden zijn niet heel erg constant en wegens verschillende renovatiewerken is het museum met regelmaat gesloten.

Net als veel dorpen en plaatsen in de regio was Cudillero vroeger vooral afhankelijk van de veerteelt, landbouw en visserij. Vandaag de dag neemt het toerisme een steeds belangrijkere rol in voor het dorp. Het Plaza Marina is het belangrijkste plein van het dorp. Tijdens een bezoek aan Cudillero kun je niet om dit plein heen. Een groot deel van het dorp is op de heuvel rond dit plein gebouwd en op het plein zijn zo goed als alle bars en restaurants van het dorp te vinden. Het plein kijkt uit over de Golf van Biskaje en de vissershaven en de vuurtoren van Cudillero.

In Cudillero zelf is niet echt een strand te vinden, hiervoor zal je naar één van de omliggende dorpen moeten gaan. Een mooi strand in de buurt van het dorp is Playa de Aguiler. Andere stranden in de omgeving zijn Playa Las Llanas, Playa de Oleiros en Playa de San Pedro.

Hier ligt Cudillero

Weersverwachting Cudillero

vandaag
20° / 17°
morgen
20° / 16°
26 jun
20° / 16°
27 jun
19° / 17°
28 jun
20° / 11°
Meer weer van Cudillero op klimaatinfo.nl

Meer informatie