Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Baskenland

Mooiste dorpjes van Baskenland

Baskenland is een autonome regio binnen Spanje. In totaal telt Spanje 17 van dit soort gebieden met een bepaalde vorm van zelfbestuur, maar Baskenland is misschien wel één van de meest eigenzinnige regio’s van allemaal. Als er een plek is waar de wens om zich af te scheiden van Spanje enorm groot is, dan is het wel in Baskenland. De autonome regio vormt eigenlijk maar een klein deel van de gehele Europese regio die deels in Spanje en deels in Frankrijk ligt. In Spanje horen de provincies Álava, Biskaje, Gipuzkoa en Navarra tot de grotere regio Baskenland, in Frankrijk zijn dat Labourd, Neder-Navarra en Soule.
De Basken hebben hun eigen cultuur, hun eigen taal en hun eigen lekkernijen. Zo zijn de pinxtos een mooi voorbeeld van de eetcultuur in Baskenland. Deze kleine hapjes zijn de Baskische variant op tapas. Lekker eten en drinken wordt de Basken met de paplepel ingegoten. Dat doen ze in prachtige steden en dorpen, die gelegen zijn in een betoverend mooi landschap. Veel dorpen liggen in de bergen, die een uitloper vormen van de Pyreneeën.

Elciego

Baskenland

Het dorp Elciego is bekend vanwege Hotel Marques de Riscal. Dit bijzondere gebouw is door de wereldberoemde toparchitect Frank Gehry ontworpen.