Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Elciego

Het dorp Elciego is bekend vanwege Hotel Marques de Riscal. Dit bijzondere gebouw is door de wereldberoemde toparchitect Frank Gehry ontworpen.

Elciego is een klein dorpje in de provincie Álava of Araba zoals de provincie in het Baskisch genoemd wordt. Elciego is tevens gelegen in de comarca La Rioja. Deze naam zal menig wijnkenner bekend in de oren klinken, want hier komen de bekende riojawijnen vandaan. In totaal is dit wijngebied goed voor ongeveer driehonderd miljoen hectoliter aan wijnen. De Rioja wijnen worden gezien als de betere Spaanse wijnen en mogen dan ook regelmatig nationale en internationale awards in de wacht slepen. Waarom Gehry hier zijn eerste hotel ontworpen heeft? Naar verluid omdat hij hier zo genoten heeft van een heerlijke fles Gran Reserva wijn van het wijnhuis Marques de Riscal. De waarheid is hoogstwaarschijnlijk heel simpel: geld.

Marques de Riscal is het oudste wijnhuis in de Rioja-streek. De miljoenen flessen wijn die in de loop der jaren verkocht zijn hebben aardig wat geld in het laatje gebracht. Een manier om nog meer wijn te verkopen is door een uniek hotel aan het domein te koppelen. Frank Gehry heeft hiervoor een gebouw ontworpen dat duidelijke overeenkomsten vertoont met het Guggenheim Museum in Bilbao dat hij eerder ontworpen had. Door soortgelijke vormen en materialen (titanium) toe te passen in Elciego is er een soort van link tussen deze twee Baskische gebouwen ontstaan. Wie echter eventjes van het hotel naar het museum wil reizen die is al snel een uurtje of twee onderweg.

Om het 43 kamers tellende hotel te bezoeken moet je gast zijn of je moet een reservering in het cafetaria annex wijnbar van het hotel hebben. Wat wij gedaan hebben is de winkel van de bodega binnenstappen en daar ter plaatse een tafel regelen in het hotel. Vijf minuten later konden we het terrein van het hotel op. Mocht je overwegen om in het hotel te verblijven dan is dat zeker aan te raden. Het vijfsterrenhotel (kamers vanaf zo’n 300 euro per nacht) is van alle luxe voorzien die je nodig hebt. Geniet hier van het prachtige uitzicht over het middeleeuwse dorp Elciego, laat je verwennen door de gastronomie en neem de mogelijkheid om je huid te laten scrubben met de schillen van wijndruiven.

Wil je meer informatie over het Marqués de Riscal hotel of er een kamer reserveren? Dat kan bij booking.com. Ga naar de pagina van het Marqués de Riscal hotel.

Hier ligt Elciego

Weersverwachting Elciego

vandaag
14° / 6°
morgen
14° / 6°
19 apr
19° / 1°
20 apr
18° / 4°
21 apr
18° / 6°
Meer weer van Elciego op klimaatinfo.nl

Meer informatie