Weersverwachting Elciego

vandaag
20° / 13°
morgen
22° / 8°
20 sep
19° / 11°
21 sep
20° / 11°
22 sep
22° / 10°

Elciego

Waar ligt Elciego?

Externe links

Marques de Riscal is het oudste wijnhuis in de Rioja-streek. De miljoenen flessen wijn die in de loop der jaren verkocht zijn hebben aardig wat geld in het laatje gebracht. Een manier om nog meer wijn te verkopen is door een uniek hotel aan het domein te koppelen. Frank Gehry heeft hiervoor een gebouw ontworpen dat duidelijke overeenkomsten vertoont met het Guggenheim Museum in Bilbao dat hij eerder ontworpen had. Door soortgelijke vormen en materialen (titanium) toe te passen in Elciego is er een soort van link tussen deze twee Baskische gebouwen ontstaan. Wie echter eventjes van het hotel naar het museum wil reizen die is al snel een uurtje of twee onderweg.

Om het 43 kamers tellende hotel te bezoeken moet je gast zijn of je moet een reservering in het cafetaria annex wijnbar van het hotel hebben. Wat wij gedaan hebben is de winkel van de bodega binnenstappen en daar ter plaatse een tafel regelen in het hotel. Vijf minuten later konden we het terrein van het hotel op. Mocht je overwegen om in het hotel te verblijven dan is dat zeker aan te raden. Het vijfsterrenhotel (kamers vanaf zo’n 300 euro per nacht) is van alle luxe voorzien die je nodig hebt. Geniet hier van het prachtige uitzicht over het middeleeuwse dorp Elciego, laat je verwennen door de gastronomie en neem de mogelijkheid om je huid te laten scrubben met de schillen van wijndruiven.

Wil je meer informatie over het Marqués de Riscal hotel of er een kamer reserveren? Dat kan bij booking.com. Ga naar de pagina van het Marqués de Riscal hotel.

Foto's van Elciego