Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cantabrië

Mooiste dorpjes van Cantabrië

Cantabrië is een kleine autonome regio in het noordwestelijke deel van Spanje. De regio heeft grenzen met Asturië, Baskenland en Castilië en Leon. In het noorden grenst de regio aan de Golf van Biskaje. De hoofdstad van Cantabrië is Santander, dit is tevens de grootste stad van de regio.

Het landschap van de regio wordt gevormd door uitgestrekte gaslanden en enkele gebergten. Het bekendste gebergte van de regio is de Pico de tres Mares. In dit gebergte ontspringen drie rivieren, de Duero, de Nansa en Ebro die allemaal in een andere zee uitmonden. De bekendste bezienswaardigheid van Cantabrië is de grot van Altamira in deze grot zijn eeuwenoude rotstekeningen te vinden. Deze grot is terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. De stad Santander is één van de weinige echte grote steden in deze regio. Wel zijn er in Cantabrië behoorlijk bijzondere en mooie dorpen te vinden. Tijdens onze roadtrip door Cantabrië kwamen we er een paar tegen. Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie dorpen in Cantabrië te vinden.

Comillas

Cantabrië

Comillas is een klein dorp en een gemeente in de autonome regio Cantabrië. Het dorp ligt in het noordwestelijke deel van de regio aan de Golf van Biskaje. Comillas dank zijn bekend mede aan een bouwwerk van Antoni Gaudi.

Santillana del Mar

Cantabrië

Santillana del Mar is een relatief groot dorp in de provincie Cantabrië. Het dorp behoort tot de mooiste dorpen van Spanje. Santillana del Mar dank zijn bekendheid hoofdzakelijk aan de grot van Altamira.