Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Comillas

Comillas is een klein dorp en een gemeente in de autonome regio Cantabrië. Het dorp ligt in het noordwestelijke deel van de regio aan de Golf van Biskaje. Comillas dank zijn bekend mede aan een bouwwerk van Antoni Gaudi.

Comillas is één van de weinige plaatsen buiten Catalonië waar een bouwwerk van Antoni Gaudi te vinden zijn. El Capricho is het tweede grote ontwerp van de Catalaanse architect. Hij kreeg de opdracht van Don Maximo Diaz de Quijano om in Comillas in een park een herenhuis te bouwen. Gaudí heeft geprobeerd om in zijn ontwerp meerdere historische Catalaanse architectonische stromingen samen te voegen wat voor een bombastisch geheel zorgt. De kakofonie van de verschillende stijlen zorgt ervoor dat het geheel nogal druk en onsamenhangend overkomt. De toren met de kroon die lijkt te zweven is één van de mooiste onderdelen van het herenhuis. Let bij je bezoek aan El Capricho ook even op de prachtige tegeltjes met zonnebloemen. Opvallend detail is dat Gaudí zelf niet aanwezig was op de bouwplaats, maar de leiding aan iemand anders overliet. In het dorp is echter wel een standbeeld van Gaudí te vinden.

Bezoek El Capricho van Antoni Gaudí

Het dorp Comillas is een van de drukst bezochte dorpen in de Cantabrië. Hoogtepunt van een bezoek is El Capricho, een van de weinige bouwwerken van Gaudi buiten Barcelona. Voor de ingang kunnen soms lange rijen staan, wil je deze vermijden; koop dan je kaartjes vooraf online.

Ben je van plan om langer in Comillas te blijven dan raden we het hotel La Solana Montañesa aan. Dit charmante hotel wordt door gasten gewaardeerd met een dikke negen en staat bekend om zijn uitstekende ligging en schone kamers.

Comillas is tot zijn verhuizing naar Madrid de thuisbasis geweest voor de Universidad Pontificia Comillas. Een groot deel van de historische gebouwen van de universiteit zijn nog steeds in het centrum van het dorp te vinden. De gebouwen zijn nu in gebruik door de universiteit van Cantabria. Mede door de aanwezigheid van de universiteit en de vele andere bezienswaardigheden voelt Comillas niet echt aan als een dorp maar als een kleine stad.

Een andere bijzondere bezienswaardigheid in het dorp is het Parque Güell y Martos. Dit drie hectare grootte park ligt in het centrum van het dorp en staat bekend om zijn prachtige tuinen en de verschillende architectonische elementen. Het hoogste punt van het park wordt gevormd door een enorm kruis. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over het dorp en de Golf van Biskaje.

Andere bekende bezienswaardigheden in het dorp zijn de Torre de Vega, de Igelesia de San Crisobal, Palacio de los duques de Almodovar del Río ubicado en el Barrio La en de aartsengel in de resten van een oude gotische kerk.

Hier ligt Comillas

Weersverwachting Comillas

vandaag
20° / 9°
morgen
19° / 14°
15 jun
19° / 12°
16 jun
22° / 13°
17 jun
17° / 13°
Meer weer van Comillas op klimaatinfo.nl

Meer informatie