Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Santillana del Mar

Santillana del Mar is een relatief groot dorp in de provincie Cantabrië. Het dorp behoort tot de mooiste dorpen van Spanje. Santillana del Mar dank zijn bekendheid hoofdzakelijk aan de grot van Altamira.

Santillana del Mar is geliefd dorp bij veel toeristen dit met name door de prachtige historische gebouwen in het centrum van het dorp. Het benedictijnenabdij Colegiata Santa Juliana is hier waarschijnlijk het beste voorbeeld van. De abdij stamt uit de twaalfde eeuw na Christus en heeft door de eeuwen heen niet veel van zijn oorspronkelijke karakter verloren. In de abdij zijn de resten te vinden van de martelares Santa Juliana die volgens de vertellingen de duivel gevangen zou hebben. Hoogtepunt van een bezoek aan de abdij is de Romaanse kruisgang. In de abdij is tevens het Museo Diocesano gevestigd.

Het dorpsaanzicht van Santillana del Mar behoort tot de best bewaard gebleven aangezichten die je in Spanje kunt vinden. Het hele dorp ademt nog steeds de sfeer van de middeleeuwen. Tijdens een wandeling door het dorp waan je jezelf eerder in een openluchtmuseum dan in een dorp. Je komt er prachtige versierde herenhuizen tegen. Deze huizen zijn versierd met wapens van oude Spaanse adellijke families.

De bekendste bezienswaardigheid van het dorp is echter grot van Altamira. In deze grot zijn rotstekeningen te vinden die ongeveer 15.000 jaar oud zouden moeten zijn. Op de muren van de grot zijn tekeningen te vinden van bizons, herten, paarden, zwijnen en mensen. Bijzonder is dat de tekeningen in verschillende kleuren zijn uitgevoerd. De prehistorische kunstenaars gebruikten zwart, oker en rood. Verder maakten zij op slimme manieren gebruik van de rondingen in de grot om de tekeningen meer diepte te geven. De grot is ontdekt aan het einde van de negentiende eeuw en is tegenwoordig terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Jammer genoeg kan de grot zelf niet bezocht worden, wel is er een replica gebouwd die je als toerist kunt bezoeken.

Hier ligt Santillana del Mar

Weersverwachting Santillana del Mar

vandaag
21° / 15°
morgen
22° / 15°
15 jul
21° / 17°
16 jul
20° / 17°
17 jul
25° / 13°
Meer weer van Santillana del Mar op klimaatinfo.nl

Meer informatie