Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cádiz

Mooiste dorpjes van Cádiz

Cádiz is één van de tweeënvijftig provincies van Spanje. De provincie is gelegen in het uiterste zuiden van het land in de regio Andalusië. Net als van alle andere provincies van Spanje is de provincie genoemd naar zijn hoofdstad. De stad Cádiz is de grootste en belangrijkste stad van deze provincie. Het kustgelegen deel van Cádiz staat bekend als de Costa de la Luz een veel minder bekende costa in Spanje. Deze costa is nog steeds niet ontdekt door het grote publiek en staat bekend om zijn rust. Wel komen er veel windsurfers en kitesurfers in dit gebied. Een ander belangrijk onderdeel van deze provincie is de bergketen Grazalema. In deze bergketen is het prachtige natuurgebied El Pinsapar te vinden.
Een bijzonder feit is dat Cádiz als enige provincie in Spanje landsgrenzen heeft met Britse Koninkrijk. Ten zuiden van Cádiz ligt namelijk de Britse Kolonie Gibraltar.

Grazalema

Cádiz

Grazalema is een dorpje gelegen in het natuurgebied la sierra de Grazema in Andalusië. Het dorpje met maar ongeveer 2200 inwoners is een van de zogenaamde “witte dorpen” in de regio.

Setenil de las Bodegas

Andalusië

Setenil de las Bodegas is een klein maar prachtig dorpje in de provincie Cádiz in het zuiden van Andalusië. Het dorpje staat bekend om zijn rotswoningen. Mede hierdoor zijn er het gehele jaar behoorlijk wat toeristen in het dorp te vinden.