Cádiz

Spanje

Cádiz is één van de tweeënvijftig provincies van Spanje. De provincie is gelegen in het uiterste zuiden van het land in de regio Andalusië. Net als van alle andere provincies van Spanje is de provincie genoemd naar zijn hoofdstad. De stad Cádiz is de grootste en belangrijkste stad van deze provincie. Het kustgelegen deel van Cádiz staat bekend als de Costa de la Luz een veel minder bekende costa in Spanje. Deze costa is nog steeds niet ontdekt door het grote publiek en staat bekend om zijn rust. Wel komen er veel windsurfers en kitesurfers in dit gebied. Een ander belangrijk onderdeel van deze provincie is de bergketen Grazalema. In deze bergketen is het prachtige natuurgebied El Pinsapar te vinden.
Een bijzonder feit is dat Cádiz als enige provincie in Spanje landsgrenzen heeft met Britse Koninkrijk. Ten zuiden van Cádiz ligt namelijk de Britse Kolonie Gibraltar.

Grazalema

Grazalema is een dorpje gelegen in het natuurgebied la sierra de Grazema in Andalusië. Het dorpje met maar ongeveer 2200 inwoners is een van de zogenaamde “witte dorpen” in de regio.

De witgekalkte huizen steken mooi af tegen de ruige natuur en als je geluk hebt blauwe luchten. Er zijn diverse hotels in het dorpje maar je kunt het ook bezoeken als dagtrip vanaf de kust. Het dorpje stamt al uit de Moorse tijd en vroeger werd er veel geld werd verdiend met de textiel industrie wat de ruime huizen en vele kerken verklaard. Tegenwoordig is in de zomermaanden toerisme ook een belangrijke inkomstenbron. In de wintermaanden is Grazalema vaak slecht bereikbaar en door de hoogte ligt er zelfs sneeuw.

» meer over Grazalema

Setenil de las Bodegas

Setenil de las Bodegas is een klein maar prachtig dorpje in de provincie Cádiz in het zuiden van Andalusië. Het dorpje staat bekend om zijn rots-woningen. Mede hierdoor zijn er het gehele jaar behoorlijk wat toeristen in het dorp te vinden.

Ondanks het feit dat lang niet alle huizen in Setenil de las Bodegas wit geverfd zijn behoort het dorp toch tot de witte dorpen van Andalusië. Bij een bezoekje aan Setenil de las Bodegas moet je wel even opletten waar je met de auto rijdt want de wegen zijn er smal en een aantal van de wegen door het dorp zijn afgesloten voor het verkeer. Hierdoor kan het zomaar voorkomen dat je met ingetrokken spiegels je door een straatje rijdt die daar niet voor bedoelt zijn. Als je eenmaal een parkeerplaatsje hebt gevonden is het dorp deze moeite echt meer dan waard. Met name bijzondere rots-woningen die op meerdere plaatsen in de dorp tegenkomt zijn prachtig. Het is zelfs mogelijk om tegen een kleine vergoeding enkele van deze huizen te bezoeken.

» meer over Setenil de las Bodegas