Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Grazalema

Grazalema is een dorpje gelegen in het natuurgebied la sierra de Grazema in Andalusië. Het dorpje met maar ongeveer 2200 inwoners is een van de zogenaamde “witte dorpen” in de regio.

De witgekalkte huizen steken mooi af tegen de ruige natuur en als je geluk hebt blauwe luchten. Er zijn diverse hotels in het dorpje maar je kunt het ook bezoeken als dagtrip vanaf de kust. Het dorpje stamt al uit de Moorse tijd en vroeger werd er veel geld werd verdiend met de textiel industrie wat de ruime huizen en vele kerken verklaard. Tegenwoordig is in de zomermaanden toerisme ook een belangrijke inkomstenbron. In de wintermaanden is Grazalema vaak slecht bereikbaar en door de hoogte ligt er zelfs sneeuw.

 

In het centrum van het dorpje Grazalema bevindt zich het centrale plein “Plaza de España”. Hier kan je de meeste restaurantjes en barretjes vinden en de La Aurora kerk uit de 18e eeuw. In het dorpje zijn nog enkele andere kerkjes en een museum maar je komt er toch vooral om te wandelen door de pittoreske straatjes.

Grazalema is een ideale uitvalsbasis voor wie het nabijgelegen nationale park wil ontdekken. Of je nou een adventure traveller bent of Spanje met kinderen bezoekt er is genoeg afwisseling voor iedereen. Je kunt diverse lange en korte wandelingen maken waarbij je grote kans hebt op het zien van hertjes. Ook komen er veel beschermde dier en plantsoorten voor in het nationale park. Andere activiteiten zijn paardrijden, mountainbiken en rotsklimmen. Het tourisme office kan je helpen bij het organiseren van deze en andere activiteiten.

Hier ligt Grazalema

Weersverwachting Grazalema

vandaag
34° / 22°
morgen
32° / 20°
13 jul
30° / 20°
14 jul
29° / 18°
15 jul
28° / 17°
Meer weer van Grazalema op klimaatinfo.nl

Meer informatie