Weersverwachting Setenil de las Bodegas

vandaag
10° / 5°
morgen
12° / 2°
4 dec
12° / 3°
5 dec
10° / 4°
6 dec
14° / 3°

Setenil de las Bodegas

Waar ligt Setenil de las Bodegas?

Externe links

Sommige van deze zijn erg klein en je hebt altijd het gevoel dat die rotswand behoorlijk in de weg zit. Andere huizen zijn weer behoorlijk groot en hebben soms zelfs een dakterras waar je in de zomermaanden heerlijk in de schaduw van de rots kunt zitten.

Omdat het dorp zo populair is bij de toeristen zijn er in het dorp behoorlijk wat restaurants en horecagelegenheden te vinden. De restaurants in het dorp staan bekend om hun uitstekende varkensvlees. Met name chorizo is hier een delicatesse. Een andere lokale specialiteit is in olie gebakken broodkruim met ham, chorizo, ui en behoorlijk wat knoflook.

Het letterlijke hoogtepunt van dorp is de Torre del Homenaje. Deze toren is één van de weinige overblijfselen van het fort van Setenil. De laatste decennia is de toren prachtig gerestaureerd en geopend voor het publiek. In de toren is een kleine tentoonstelling te zien over het kerkelijke verleden van Setenil en de processies die er jaarlijks gelopen worden. Het uitzicht vanaf de toren is schitterend. Jammer genoeg staat er meestal een stevige wind waardoor het niet heel aangenaam is om hier lang te blijven staan.

Foto's van Setenil de las Bodegas