Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Setenil de las Bodegas

Setenil de las Bodegas is een klein maar prachtig dorpje in de provincie Cádiz in het zuiden van Andalusië. Het dorpje staat bekend om zijn rots-woningen. Mede hierdoor zijn er het gehele jaar behoorlijk wat toeristen in het dorp te vinden.

Ondanks het feit dat lang niet alle huizen in Setenil de las Bodegas wit geverfd zijn behoort het dorp toch tot de witte dorpen van Andalusië. Bij een bezoekje aan Setenil de las Bodegas moet je wel even opletten waar je met de auto rijdt want de wegen zijn er smal en een aantal van de wegen door het dorp zijn afgesloten voor het verkeer. Hierdoor kan het zomaar voorkomen dat je met ingetrokken spiegels je door een straatje rijdt die daar niet voor bedoelt zijn. Als je eenmaal een parkeerplaatsje hebt gevonden is het dorp deze moeite echt meer dan waard. Met name bijzondere rots-woningen die op meerdere plaatsen in de dorp tegenkomt zijn prachtig. Het is zelfs mogelijk om tegen een kleine vergoeding enkele van deze huizen te bezoeken.

Sommige van deze zijn erg klein en je hebt altijd het gevoel dat die rotswand behoorlijk in de weg zit. Andere huizen zijn weer behoorlijk groot en hebben soms zelfs een dakterras waar je in de zomermaanden heerlijk in de schaduw van de rots kunt zitten.

Omdat het dorp zo populair is bij de toeristen zijn er in het dorp behoorlijk wat restaurants en horecagelegenheden te vinden. De restaurants in het dorp staan bekend om hun uitstekende varkensvlees. Met name chorizo is hier een delicatesse. Een andere lokale specialiteit is in olie gebakken broodkruim met ham, chorizo, ui en behoorlijk wat knoflook.

Het letterlijke hoogtepunt van dorp is de Torre del Homenaje. Deze toren is één van de weinige overblijfselen van het fort van Setenil. De laatste decennia is de toren prachtig gerestaureerd en geopend voor het publiek. In de toren is een kleine tentoonstelling te zien over het kerkelijke verleden van Setenil en de processies die er jaarlijks gelopen worden. Het uitzicht vanaf de toren is schitterend. Jammer genoeg staat er meestal een stevige wind waardoor het niet heel aangenaam is om hier lang te blijven staan.

Hier ligt Setenil de las Bodegas

Weersverwachting Setenil de las Bodegas

vandaag
28° / 17°
morgen
21° / 17°
8 jun
22° / 18°
9 jun
23° / 16°
10 jun
27° / 15°
Meer weer van Setenil de las Bodegas op klimaatinfo.nl

Meer informatie