Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fuerteventura

Mooiste dorpjes van Fuerteventura

Fuerteventura is één van de Canarische Eilanden. Fuerteventura is na Tenerife het grootste eiland van deze archipel. Het eiland heeft het toerisme als belangrijkste bron van inkomsten, waardoor de drukste plaatsen weinig authenticiteit kennen. Toeristen verblijven vooral in drukkere badplaatsen zoals Corralejo, Caleta de Fuste en Jandía. Wie erop uit trekt die zal ontdekken dat Fuerteventura redelijk wat dorpen kent die de moeite waard zijn. De meeste van deze dorpen zijn in twee categorieën in te delen: vissersdorpen en agrarische dorpen. Wij hebben op deze site een aantal van de mooiste dorpen op Fuerteventura er uit gepikt. Wie meer dorpen op Fuerteventura wil bekijken die kan dat doen op www.allesoverfuerteventura.nl. Daar staan ruim twintig plaatsen op beschreven.

El Cotillo

Fuerteventura

El Cotillo is een vissersdorp in het noordwesten van Fuerteventura. Het dorp ligt aan de meest ruwe kust die het eiland kent. Toch is El Cotillo ook bij strandliefhebbers erg geliefd. Dat dankt het aan de beschutte baaien die direct ten noorden van het dorp liggen.

Tefia

Fuerteventura

Het had niet veel gescheeld of het dorp Tefia was een spookdorp geweest dat geen plek op mooistedorpjes.nl verdiend had. Tegenwoordig is het dorp bijna één groot openluchtmuseum waar je het traditionele leven op Fuerteventura kunt bewonderen.

Vallebrón

Fuerteventura

Het geluid van kippen, geitenbellen, een enkele vlieg en soms een hond. Dat is alles wat je hoort als je in Vallebrón loopt. Af en toe passeert een auto het dorp die de rust doorbreekt. Vallebrón behoort tot de meest pure dorpen op Fuerteventura.

Vega de Rio Palmas

Fuerteventura

Op de weg van Betancuria naar Pájara kom je het kleine dorpje Vega de Rio Palmas tegen. Dit dorp is nog heerlijk ongerept heeft de authentieke uitstraling waar je op vakantie naar zoekt.